Navštivte nejoblíbenější květinový trh v Jižní Koreji! Z té spousty krásných květin vám bude přecházet zrak

Eva Lenská
Ostatní
Foto: newflower / flickr.com

Ať už je léto nebo zima, všichni občas toužíme po rozkvetlých stromech a květinách. Květiny všeho druhu nabízí květinový trh v Yangjae v Soulu. Proto se tam společně na chvíli vypravíme.

Milujete květiny, rádi si zvelebujete zahrádku nebo pěstujete za okny třeba kaktusy? Pak by se vám květinový trh v Yangjae opravdu zamlouval. Určitě byste nevěděli, co si koupit dřív. Z vůně květin by se vám mohla až zatočit hlava. Pánové by navíc mohli překvapit svou vyvolenou krásnou kyticí.

Květinový trh v Yangjae-dong byl otevřen v roce 1991 a tehdy se tam prodávaly pouze řezané květiny. Postupně se rozšiřoval a nyní patří k největším květinovým trhům v Jižní Koreji. Je centrem pro zhruba 120 velkoobchodů a nacházejí se tu velké skleníky, v nichž se prodávají květiny všech druhů, barev a vůní. Kromě toho se trh stal i velkou atrakcí pro turisty z celého světa. Není divu! Květiny má rád téměř každý.

Co na takovém květinovém trhu můžete koupit? Samozřejmě, že hlavně květiny. Buď řezané, nebo v květináčích. To ale není vše. Nechybí ani bylinky do kuchyně, břečťan, kapradiny, keře a stromky. Sazeničky, zeminu a hnojivo jistě seženete také. Nabídka je tak široká, že můžete nakupovat celý den.

Ceny se liší stánek od stánku, takže si zákazníci mohou vybrat. Někteří prodejci mluví i trochu anglicky. Kupodivu se tu nachází i dražební budova. Pro náhodného diváka může být zajímavé takovou dražbu květin a rostlin sledovat. Ceny květin na trhu jsou nižší než ceny květin v prodejnách ve městě, tak se může každý milovník květin náležitě vyřádit. Mnozí prodejci jsou tak ochotní, že vám květiny a sazenice dokonce zasadí do květináčů.

Foto: YouTube

Jaké květiny se na trhu v Yangjae nejvíc prodávají? Jako suvenýry se prodávají například krásné orchideje z orientu. Velmi oblíbené jsou růže, královny květin. Hodně záleží na ročním období. Je logické, že třeba na jaře poutají pozornost zákazníků hlavně narcisky, petrklíče a tulipány. Lákají také odrůdy květin, které ani nemají asijský původ. K oblíbeným květinám také patří frézie a lilie. 

Vybírat je z čeho, navíc nemusíte ani kupovat, stačí jen potěšit oči. Na závěr jedna otázka pro vás. Jaká je vaše nejoblíbenější květina? Moje slunečnice.

Zdroj: koreaherald.com/Rumy Doo, theseoulguide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.