Jižní Korea: urbanizovaná země plná lesů. Na která 3 krásná místa můžete zavítat?

Host
Ostatní
Foto: asianwanderlust.com

Více než polovina Jižní Koreje je pokryta lesy i přes to, že se jedná o jednu z nejvíce urbanizovaných zemí světa. Jaká místa jsou pro Korejce a turisty únikem z městského života?

Jednou z nejlepších věcí na Jižní Koreji je, že můžete mít hlavní záměr strávit celou svou dovolenou ve městě, obdivovat panoráma města, nakupovat u všech světových značek, jíst prvotřídní jídlo a obecně žít luxusní život. Pokud ale máte někdy pocit, že musíte uniknout z města a dostat se do přírody, je to doslova co by kamenem dohodil (nebo tam lze alespoň dojet autobusem/vlakem, což je v podstatě to samé).

Existují města obklopená vrcholky hor, monumentální jezera, která vedou městy, a lesy přímo vedle některých předměstí, o kterých ani nevíte. Ve skutečnosti je totiž polovina Jižní Koreje pokryta lesy a některé z přírodních destinací v zemi, o nichž možná nevíte, patří k nejlépe střeženým tajemstvím světa. Například tiché pláže s křišťálově čistou vodou, které si přímo říkají o zaplavání si v nich, vítr kolem nedotčených hor, nabízející nejvyšší výhledy, vesnice, které přetékají tolika tradicemi a kulturou, je to skoro jako procházka historickým románem.

Foto: asianwanderlust.com

Pro některé turisty je docela těžké tomuto uvěřit, protože mnoho článků popisuje Jižní Koreu jako jedno z nejvíce urbanizovaných míst na světě, s vysokými mrakodrapy a světly, které v noci osvětlují město. Mnohá města se mohou pyšnit některými z nejlepších světových nákupních čtvrtí, ale možná budete překvapeni. Níže uvádíme několik příkladů zelenějších destinací, které byste mohli navštívit v Jižní Koreji:

Národní park Seoraksan

Národní park, ve kterém najdete jedinečné skalní útvary, husté lesy, horké prameny a starověké chrámy. Na podzim je tu krásný výhled na hory a stromy, z nichž padá barevné listí.

Foto: asianwanderlust.com

Pláž Suncheon

Pobřežní mokřad pyšnící se širokým polem rákosí a řekou protékající skrze něj. Je zde přirozený ekosystém, který zůstal téměř nedotčen. Návštěvník si může dopřát příjemnou relaxaci během východu nebo západu slunce. Kdo má rád zvířata, najde tu mnoho stěhovavých ptáků.

Vodopád Cheonjeyeon

Nachází se na překrásném ostrově Jeju. Jedná se o naprosto ohromující 22 metrů vysoký vodopád. Jeho název v překladu znamená nebe spojené s pevninou. Mnoho lidí cestuje k tomuto vodopádu jen kvůli neuvěřitelně modrému odstínu vody.

Autor: choi1taehee

Zdroj: asianwanderlust.com, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.