Keramický trh Sitimang: barevný ráj pro milovníky keramiky

Eva Lenská
Kultura
Foto: Jude Lee/flickr.com

Pokud někdy navštívíte Indonésii a hlavně město Jambi, na keramickém trhu Sitimang určitě naleznete nějaké vhodné dárky pro rodinu a přátele. Třeba i něco do své sbírky. 

Teď na chvíli navštívíme Indonésii, konkrétně město Jambi. Pokud milujete keramiku a rádi byste obohatili svou sbírku nebo potěšili rodinu či přátele krásnými a unikátními dárky, nesmíte při návštěvě Jambi minout trh Sitimang na ulici zvané Sisingamangaraja. Tento trh s keramikou je oblíbený již od roku 1980.

Keramický trh na ulici Sisingamangaraja je ideálním místem k nalezení jakéhokoliv druhu keramického umění a dekorativních krystalů v Jambi. Většina keramiky se dováží z Číny a její prodej není v tomto městě žádnou novinkou. Býval populární už za doby království Šrívidžaja. Trh keramiky, o kterém mluvíme, ale zas tak starý není. Přesto tam lze objevit vzácné a unikátní kousky, které na jiných místech nenajdete.

Toto místo je takovým rájem pro ty, kteří touží jak po staré, tak moderní keramice. Trh navštěvují nejen místní obyvatelé, ale také lidé z okolí Jambi, lidé z celé Indonésie a samozřejmě turisté. 

Co vše lze na trhu najít? Keramiku různých tvarů i velikostí. Malé i velké nádoby všeho druhu, dekorativní keramiku, zvířata z keramiky, šperky a další věcičky. Keramika, která se zde prodává, se dodává přímo z Číny a vyniká svými jedinečnými motivy. 

Ceny jsou různé, dá se tu nakoupit i za levný peníz. Místo je též dostupné. Jezdí na něj veřejná doprava nebo taxi. Určitě jej při návštěvě Indonésie, hlavně města Jambi, neváhejte navštívit. Možná objevíte opravdové poklady.

Zdroj: indonesia-tourism.com, guideplanet.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.