Jihokorejci chodí rádi do lesa. Věří, že jim to pomůže ke spokojenějšímu životu

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pixabay.com

Chodíte rádi na procházku do lesa? V Jižní Koreji zjistili, že je to zdravé a přispívá to ke spokojenému životu. 

Korejci tvrdí, že čím častěji člověk chodí na výlet do lesa, tím spokojenější má život. Podle průzkumu provedeném na 2624 Korejců ve věku od 19 let a starších, který provedl Výzkumný ústav pro lesní hospodářství v Koreji (KFRI), bylo zjištěno, že 76,5 procent respondentů je spokojeno se svým životem, pokud navštěvuje lesy poblíž svého domova jednou až dvakrát týdně.

Vyšlo totiž najevo, že respondenti byli spokojeni se svým životem o 9,8 procent více, ve srovnání s těmi, kteří do lesa vůbec nechodili. Průzkum také ukázal, že zhruba 50 procent Korejců navštěvuje les více než jednou nebo dvakrát měsíčně.

Mezi aktivitami, které při návštěvě lesů Korejce zabavily, byly ze 76,8 procent turistika, lesní koupání a procházky. Poté následovaly relaxace, meditace a prosté kochání se krajinou a krásou přírody. Při posuzování výsledků podle věku se četnost návštěv lesů zvyšovala se zvyšujícím se věkem.

„Časté návštěvy lesů a podobné aktivity dále přispívají ke zlepšení spokojenosti s osobním životem člověka,“ řekl Yoo Ri-hwa, pracovník Výzkumného ústavu pro lesní hospodářství v Koreji.

Jak jste na tom vy? Chodíte do lesa? Třeba na houby nebo na procházku.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.