Jižní Korea nabídne migrujícím pracovníkům bezplatný kurz korejštiny

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pexels.com

Pro lidi s nízkou kvalifikací není snadné pracovat v Jižní Koreji, protože musí projít příslušnou zkouškou, která ověřuje jejich jazykové znalosti. Nové jim k tomu pomůže on-line kurz.

V pondělí 6. prosince státní společnost pro rozvoj zdrojů uvedla, že migrujícím pracovníkům zajímajícím se o práci v Jižní Koreji bude zdarma nabídnut on-line kurz korejštiny v rámci systému zaměstnaneckých povolení (EPS).

Korejská služba pro rozvoj lidských zdrojů prohlásila, že uzavřela partnerství s nadací Krále Sejonga. Cílem je vytvoření on-line kurzu vhodného ke zkoušce EPS-TOPIK a jeho bezplatné zpřístupnění pro migrující uchazeče o zaměstnání. To vše v první polovině příštího roku.

Zmiňovaná zkouška, v režii Ministerstva práce, testuje jazykové znalosti potencionálních zahraničních pracovníků. Účelem je ověření, jestli zvládají korejštinu na takové úrovni, aby mohli efektivně vykonávat své povinnosti a fungovat v každodenním životě bez jazykových problémů.

EPS je programem zabývajícím se migrací práce, v rámci kterého mohou pracovníci z šestnácti asijských zemí s nízkou kvalifikací pracovat na základě speciálních víz v oblastech manuální práce jako je rybolov, zemědělství a manufaktura.

Kurz bude zpřístupněn v příštím roce v Nepálu, Kambodži, Vietnamu a Bangladéši. Postupně bude rozšířen do všech 16 zemí.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.