Slaví se v Thajsku Vánoce? Pokud se budete snažit možná v Bangkoku potkáte i Santu Clause

Eva Lenská
Ostatní
Foto: flickr.com/Not Quite a Photographr

Slaví se v Thajsku Vánoce? Co například v Bangkoku? Najdete tu ozdobené stromky a pod nimi dárky nebo ne? Můžete si dát štědrovečerní večeři nebo potkat Santu? To se dozvíte v následujícím článku.

Thajsko je primárně buddhistická země, a i když je zde malá menšina rezidentních křesťanů, s Vánoci se to tam nepřehání. Thajci nedostávají na Vánoce ani oficiální dovolenou. Přesto se nedá říct, že by si tyto svátky vůbec neužili, ačkoli většina thajských rodin neslaví Vánoce 25. prosince stromem, dekoracemi a rozdáváním dárků. Není však žádným překvapením, že komerční přitažlivost Vánoc nenechává velká obchodní centra v Bangkoku chladnými. Pokud se budete snažit, možná potkáte i Santu, nicméně jsou Vánoce v Thajsku spíše o nakupování.

Pokud se chcete v Thajsku na Vánoce pobavit, neobcházejte jen nazdobená nákupní centra, ale navštivte Asiatique, což je velký venkovní zábavní komplex jižně od čínské čtvrti. Čeká na vás největší ruské kolo ve městě, restaurace, nákupní středisko a další možnosti zábavy. Vždyť, kdo by se nechtěl právě na Vánoce bavit?

Foto: Uwe Schwarzbach/flickr.com

Nebojte se, že budete na Vánoce muset jíst jen thajské nudle. Dá se v Thajsku sehnat štědrovečerní večeře? Mnoho z pětihvězdičkových hotelů v Bangkoku podává na Vánoce slavnostní večeře a speciální bufety. Někdy však spíše připomínají americký styl.

Pokud máte děti (nebo se cítíte jako velké dítě) a budete slavit Vánoce v Bangkoku, pravděpodobně budete chtít najít Santu. Dobrou zprávou je, že se každoročně dostává do Jihovýchodní Asie a může být viděn na různých rodinných a dětských akcích. Jedním z míst, kde najdete Santu v Bangkoku, je vánoční trh uvnitř K Village. Santa se také často objevuje ve větších nákupních centrech ve městě, ale nezapomeňte zavolat nebo zkontrolovat jejich webové stránky, abyste si potvrdili, kdy tam bude. Víkendová odpoledne jsou obvykle dobrá volba.

Foto: flickr.com/drburtoni

Central World, obrovské nákupní centrum v oblasti Ratchaprasong, je domovem jednoho z mála veřejných kluzišť ve městě. Uvnitř čeká spousta vánočních ozdob, takže si během bruslení můžete užívat ducha Vánoc, i když je většina Thajců neslaví. Nechybí tu ani gigantický vánoční strom. Sníh bohužel o Vánocích v Thajsku nečekejte, ale když se na plázi projdete v bílém písku, možná to nebude až tak špatné, co myslíte?

Zdroj: tripsavvy.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.