Korejská tradiční kuchyně je dobrá na hubnutí a snížení cholesterolu

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: wikimedia.org

Nedávná studie ukázala, že konzumace korejské tradiční kuchyně, známé jako ‚hansik‘, je na hubnutí a snižování hladiny cholesterolu skutečně velmi efektivní.

Během nedávného experimentu prováděném na účastnících, kterým byly podávány buď pouze pokrmy ‚hansik‘ nebo pokrmy západní kuchyně, se podle studie provedené Správou rozvoje venkova průměrná hladina cholesterolu účastníků, kterým byl podáván pouze ‚hansik‘, snížila o 9,5 procenta.

Průzkum byl proveden na 54 obézních Jihokorejcích, kterým byla poskytnuta tři různá jídla – hansik, typické jídlo v americkém stylu a jídlo doporučené americkými zdravotnickými úřady – každé jedli po dobu čtyř týdnů. 

Během konzumace amerických pokrmů, hladina cholesterolu u účastníků vzrostla. Výzkum dále ukázal, že ‚hansik‘ může pomoci předcházet kardiovaskulárním chorobám, pomáhá zhubnout, a bohatá kombinace fermentovaných jídel také zlepšila střevní mikroflóru a zažívání účastníků. Zajímavé je, že obdobný výzkum byl proveden na neasijských účastnících v USA v roce 2012.

„Na základě vědeckých důkazů, které prokázaly, že ‚hansik‘ prospívá zdraví, doufáme, že výzkum povede k větší spotřebě místní zemědělské produkce,“ uvedl úředník Správy rozvoje venkova.

Výzkum byl také zveřejněn v mezinárodním vědeckém časopise Nutrients. Co na tento experiment říkáte vy? Byli byste schopni jíst denně tradiční korejskou kuchyni?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.