Proč jsou Jihokorejci často unaveni už po dvouletém vztahu?

Michaela Pašková
Ostatní
pexels.com

Vztahy jsou něčím, na čem je potřeba neustále pracovat. Korejci v nedávné studii prozradili, v jakém období přichází největší krize.


Nedávná studie odhalila, že mnoho párů jejich vztah omrzí v průměru za dva roky. Společnost Duo, která se specializuje na dohazování partnerů, provedla tuto studii. Zapojila do ní 458 dospělých, kteří uvedli, že se pro ně setrvání ve vztahu stává kritické za rok a deset měsíců.

Mezi respondenty 23,6 % uvedlo, že po zhruba dvouletém vztahu pociťují lenost, což byla nejčastější odpověď. Jiní respondenti uvedli, že je začala přitahovat jiná osoba (21,6 %), poklesla fyzická náklonost (17 %) a přestávají se starat o to, co dělá partner (15,7 %).

Na dotaz, jak tyto problémy překonat, 23,8 % respondentů odpovědělo, že je potřeba ohlédnout se za pevností vztahu, dále si vzpomenout na pěkné chvilky (19,7 %), zažít něco nového (18,8 %) a změnit způsob, jakým spolu komunikují (16,6 %).

Co se týká překonání této propasti, respondenti si nebyli moc jistí tím, zda ji lze překonat. Až 47,6 % osob uvedlo, že jediným východiskem je rozchod.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.