Korejská umělkyně, která hledá svou vlastní říši divů, zachycuje na plátně krásu přírody, pokoj a nevinnost mládí

Host
Kultura
Foto: instagram.com/_aeppol

Snad každý z nás si dokáže vybavit českou filmovou klasiku Na samotě u lesa. Málokdo si však dokáže představit žít takhle někde na samotce. Avšak ona izolace od okolního světa nám může přinést i klid a možnost vyčistit si hlavu.

Řeč je o korejské autorce, která si říká Aeppol. Té se totiž povedlo na několika malbách zachytit klid a pokoj, nevinnost mládí, krásu přírody a toho, že radosti lze dosáhnout i samotou. Údajně si částečnou inspiraci vzala ze svého mládí, kde její dny vyplňovaly příběhy a pohádky plné nekonečně modré oblohy poseté bílými mráčky nebo divoké přírody.

Ona mladá holčička, která se objevuje na skoro každém obrázku, reprezentuje sen mnoha lidí, kteří by se rádi jednoho dne vydali pryč od toho všeho okolo a znovu souzněli s přírodou. Autorka se k tomu vyjadřuje větou, že když trávíme přílíš velkou část života v rušném městě, ztrácíme možnost se podívat do přírody.

Samotná autorka se právě v této lesní holčičce dost zpodobňuje. Rozhodla se totiž opustit svůj hektický život a jít si za svým snem. Nyní pracuje na volné noze sama doma a rozhodně je to pro ni lepší. Když chodila do práce, tak mnohdy musela pracovat s lidmi, kteří jí zrovna moc nesedli. Jednoho dne ji to prostě přerostlo přes hlavu a dala výpověď. Od té doby začala kreslit své vlastní obrazy, o čemž vždy snila.

Její cíl si najít tu svou říši divů v přeplněném městě se právě díky této dívčině splnil. Denní rutina nezávazného života v lesích autorce přinesla, alespoň na papíře, konečně zasloužený odpočinek a radost. Díky tomu by ráda pokračovala v malování dobodružství tohoto svobodného a nevinného snílka.

Aeppol se snaží zachytit ty okamžiky, které kolem nás v naších nabitých životech jen tak prosviští. Momenty, které nám díky své jednoduchosti rozzáří den. Rodačka ze Soulu říká, že stačí odjet a za pouhé dvě hodiny jste u moře, kde slyšíte hučet vlny nebo zajdete do hlubokých lesů plných bujné přírody a zpívajících ptáků. Dokonce můžete potkat její oblíbené zvířátko, kterým je veverka. Autorka se snaží každý víkend vyrazit do přírody, aby mohla nabrat inspiraci a téma pro své ilustrace. Korea je opravdu krásná země i mimo města, a snad to tak i na dlouho ještě zůstane. 

Zdroj: boredpanda.com Autor: Jakub Schwangmeier

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.