Proč se ve spojitosti s novou skupinou LUMINOUS zmiňují BIGBANG, BLOCK B a Stray Kids?

Michaela Pašková
Hudba
Foto: facebook.com/Luminous

Na hudební scénu tento týden vtrhla nová chlapecká skupina LUMINOUS, která má spojitost s Produce X 101. Pojďme se společně podívat na to, co o ní zatím víme.

LUMINOUS je čtyřčlenná chlapecká skupina působící pod společností WIP Company. V minulosti, kdy spadala ještě pod DS Entertainment, byla pětičlenná a známá jako DS BOYS. Skupina dokonce v roce 2019 plánovala po červencové showcase vydat v říjnu své první album. Nicméně kvůli interním problémům byl debut zrušen a členové v srpnu ze společnosti odešli. Následně se přesunuli pod správu WIP Company.

Členy jsou Youngbin, Suil, Steven a Woobin. Jayden přestal byl členem na přelomu roku 2019/2020. Nyní jako sólista působí pod společností PARKYOON Entertainment. Koncem července debutoval se singl albem pojmenovaným 26.

Postupně si teď jednotlivé členy představíme. Youngbin se narodil 5. října 1998 a je posledním členem, který byl fanouškům představen. Jeho pozice ve skupině je leader, hlavní zpěvák a tanečník. Po určitou dobu působil jako trainee v Cube Entertainment. Vidět jsme ho mohli v survival programu Produce X 101, kde byl bohužel v páté epizodě vyřazen. Kromě spánku miluje tanec a mezi jeho koníčky patří lenošení, procházky, sledování videí na YouTube a hraní her. Nesnáší omáčky, duchy a strašidelné domy. Spí zády ke zdi. Jeho cílem je jednou cestovat s rodinou do zahraničí. Motem je ‚Žít bez výčitek‘. Jeho přezdívka zní Tubeu.

Suil byl prvním představeným členem, který se narodil 30. března 1999. Ve skupině působí jako rapper, zpěvák a tanečník. Jako své největší kouzlo označil rty. Zbožňuje výlety za jídlem a navštěvování kaváren. Nesnáší shiitake houby, nošení vytahaného oblečení a pojídání jablek. Jeho moto zní ‚Stále je, co se učit‘. Pro spánek vyhledává teplá místa. Přezdívkou je Ma Dobby.

Steven se narodil 17. ledna 2000 a pochází ze Sydney. Představen byl jako třetí a ve skupině zaujímá post zpěváka a rappera. Stejně jako Youngbin se zúčastnil Produce X 101 a rovněž byl vyřazen v páté epizodě. V minulosti byl trainee u společnosti JYP Entertainment, kde trénoval jako potenciální člen Stray Kids. Plynně hovoří anglicky a korejsky. Dle sebe vypadá hodně jako klokan a jeho přednostmi jsou oči a 4D osobnost. Rád se chová jako zombie, píská, pracuje se dřevem, hraje hry, spí a sleduje videa na YouTube. Nemá rád plýtvání jídlem, komáry a lidi, kteří mu šlapou na nohy. Jeho snem je složit píseň, která bude ve světě oblíbená. Motem je ‚Vyvolený prozářit svět‘. Přezdívka zní dolmaengi (balvan).

Jako druhý byl představen Woobin, který se narodil 1. dubna 2000. Jak už to u skupin bývá, tak i přesto, že je nejmladší, tak je ze členů se svými 180 cm zatím nejvyšší a působí jako hlavní zpěvák. Pochází z Busanu a mezi jeho záliby patří sledování filmů, čtení webtoonů. Nemá rád nedělní program, diety a horké počasí. Jeho předností je chraplavý hlas. Motem je ‚Pojďme žít šťastně‘. Jeho zvláštním zvykem je, že spí ve správném držení těla. Přezdívkou je jindoggie nebo retrívr.

Za touto novou K-Pop skupinou stojí žena, CEO Kim Sung Eun. V minulosti učila zpěv umělce opravdu zvučných jmen a to například BTS, TWICE a Kang Daniela. Byla porotkyní a koučem v Produce X 101 a své znalosti chce využívat k vytvoření monster rookie skupiny, což je LUMINOUS.

S každým členem je spojen určitý symbol. Youngbinův se nazývá ‚highlight‘ a odkazuje na nejjasnější světlo, které úspěšně povede členy. Suilův symbolem je ‚flash‘, který ztělesňuje jiskřivou záři. Má představovat světlo, které přitahuje pozornost. Předpokládá se, že Suil je zřejmě členem, který vyzařuje silné charisma.

Stevův symbol je ‚flare‘ neboli světlo, které má nejvyšší teplotu. Reprezentuje světlo vášně. V podstatě to znamená, že se jedná o člena, který má obrovské odhodlání vystupovat na pódiu. Symbolem nejmladšího je ‚mysterious moonlight‘. Ztělesňuje světlo, které dokáže pohnout emocemi. Vypadá to, že Woobin je dobrý ve vyvolávání emocí u ostatních.

To bychom měli něco o členech a teď se zaměřme na jejich hudbu. Před samotným debutem skupina v srpnu vydala pre-debutové album VISION, které obsahuje titulní skladbu Dreaming Luminous a dále čtyři b-side písně, za kterými stojí jednotliví členové. ROD (ride or die) složil Suil, Up all night Steven, Star Youngbin a poslední Orbit Woobin.

„Mysleli jsme si, že by bylo dobré ještě před debutem nabídnout lidem pohled na Luminous,“ prohlásil Suil v rozhovoru pro TheKoreaTimes a Steven pokračoval: „Každý ze členů má svůj vlastní styl a osobnost, ale když se spojíme, dokážeme stvořit skvělou harmonii.“ Celé album si můžete poslechnout zde.

Debutové album skupiny se nazývá YOUTH. Jedná se o první kapitolu LUMINOUS série. Kromě titulní skladby RUN obsahuje Intro, Home Alone a instrumentální verze.

Titulní skladba RUN je hip-hopová píseň s prvky R&B, která po hudební stránce vychází z legendárních skupin BIGBANG a BLOCK B. Prostřednictvím této skladby skupina vyjadřuje zmatenost a sváry, které pociťují dospívající. Tolik tlaku, společenské konvence a očekávání, že mladí nevědí, co mají dělat a chtějí všemu uniknout. Hudební video se točí kolem boje za nalezení vlastní identity a umožnění její existence bez omezení.

Celé debutové album si můžete poslechnout zde. Co říkáte na novou skupinu LUMINOUS?

Zdroj: WIP Company, koreatimes.co.kr, kpopmap.com, kprofiles.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.