ATINY, fanoušci ATEEZ, pomáhají skupině dosáhnout snů a světové popularity

Michaela Pašková
Hudba
twitter.com/ateezofficial

Třetí výročí skupiny ATEEZ se nezadržitelně blíží. Magazín Rolling Stone Korea se pokusil uhasit žízeň fanoušků po velmi nadaných chlapcích.

Netrvalo to dlouho a skupina ATEEZ se stala jednou z nejvlivnějších současné K-Pop scény. Důvodem jejího pokračujícího úspěchu jsou fanoušci, kterých skupina měla mnoho už před samotným debutem s albem TREASURE EP.1: All to Zero. Na základě vynikajících výkonů se členové přidali k řadě globálních K-Pop idolů, kteří přitahují pozornost z celého světa.

Osm chlapců z různých míst a prostředí se vrhlo do zábavního průmyslu se stejným snem jako společným jmenovatelem. Tito členové, kteří pravidelně cvičili do pozdních nočních hodin, měli základní, ale výstižné motto ‚Pojďme dělat to, co umí jen ATEEZ‘. V březnu předvedli svou silnou vášeň prostřednictvím mini alba ATEEZ: FEVER Part. 2, které zaznamenalo rekordní prodejnost a zanechalo všechny netrpělivě vyhlížet další krok skupiny.

Nejdůležitějšími jsou pro ATEEZ rozhodně fanoušci, ATINY. Během krátké doby fanklub dokonce prošel několika nábory nových členů, což je rozhodně velmi neobvyklé. Ale ATINY jsou podpůrným systémem ATEEZ, stejně jako důvod existence skupiny. Není proto divu, že skupina začátkem loňského roku zahájila koncerty v Soulu své druhé světové turné ATEEZ World Tour The Fellowship: Map The Treasure. Bohužel vzhledem ke světové pandemii bylo toto turné pozastaveno.

twitter.com/ateezofficial

Hong Joong, leader skupiny, pronesl během koncertu v Soulu několik slov. Řekl: „Bolelo mě, když jsem viděl členy plakat. Děkuji vám, že jste s námi po dobu, která nebyla vůbec krátká. Upřímně vím, že udržení vaší přízně není snadné. Děkuji vám, že jste nám dali tolik dobrých vzpomínek. Zdá se to jako včera, kdy jsme poprvé stáli na pódiu jako ATEEZ. Vypadá to, jako bychom teprve nedávno debutovali. Skutečnost, že můžeme před vámi vystoupit se seznamem našich skladeb, je fascinující a jako sen.“

Koncerty se samozřejmě neobešly bez děkovných proslovů, během kterých členům ukáplo několik slz. Proslovy pronesli všichni členové, ale v článku budou zmíněny jen některé z nich. Hong Joong řekl: „V minulosti jsme navštěvovali koncerty starších kolegů a vzpomínám si, jak jsme si povídali o tom, jaké by to pro nás bylo, kdybychom konečně uspořádali svůj koncert. Motivovalo nás to k pilnější práci. Nyní stojíme na pódiu se dvaceti čtyřmi vlastními písněmi. Je to mnohem báječnější a cítím se více šťastný, než jsem si vůbec dokázal představit. Nikdy na toto nezapomenu. Protože jsme s přípravou začali loňskou zimu, odpočítával jsem dny do tohoto koncertu. Byly chvíle, kdy se věci zhoršily, a já se cítil vyčerpaný. Získal jsem sílu přemýšlením nad fanoušky, kteří by se na nás přišli podívat.“

Woo Young pokračoval: „Děkuji všem, kdo přišli. Doufám, že jsme vytvořili šťastné a nezapomenutelné vzpomínky. Je hořkosladké, že náš koncert v Soulu je u konce, ale pokud jste byli šťastní, tak mě to těší. Opravdu jsme pracovali tvrdě, jako by nebyl žádný zítřek. Děkuji vám, že jste nám vypomohli v tom, v čem máme nedostatky. Jsem tak vděčný, že nás osm je spolu. Děkuji vám a prosím, nadále nás sledujte. Především vám děkuji, že jste mi dovolili připojit se k ATEEZ jako osmému členu. Vždy budu pilně pracovat.“

Seong Hwa pronesl: „Nejprve ze všeho vám děkuji, že jste nám umožnili prožít tak drahocenný čas. Opravdu si myslím, že jste úchvatní. Za poslední rok se toho hodně změnilo a zejména já. Byl jsem někým, kdo se nebyl schopen milovat. Poté jsem potkal vás, byl jsem schopen se milovat a naučil jsem se, jak lásku dávat. Co je nejdůležitější, zanechali jste mi poklad tím, že jste se mnou. Upřímně bylo mnoho chvil, kdy jsem prožíval opravdu těžké okamžiky, byl jsem vyčerpaný a mé srdce tolik trpělo. Kdykoliv jsem myslel na to, že to vzdám, drželi jste mě za ruku, a to ať už dopisy, slovy nebo podporou. Když jsem slyšel, že jste byli schopni získat sílu díky nám, myslím si, že to je důvodem, proč jsme byli schopni pokračovat v naší cestě. Doufám, že víte, že tím, kdo toto vše umožnil jste vy a ne my. Vždy to říkám, že záříte více než hvězdy. Jste pro mě nejjasnější hvězdou. Děkuji vám, že jste sem přišli a děkuji vám, že jste nám pomohli stvořit tyto vzácné vzpomínky. Miluji vás!“

twitter.com/ateezofficial

Popularita ATEEZ roste rychle díky podpoře, která proudí z Koreje a rovněž ze zahraničí. Ačkoliv členové aktivně komunikují s fanoušky, tak je zcela přirozené, že se podporovatelé o svých hvězdách chtějí dozvědět více. Magazín Rolling Stone Korea položil skupině osm otázek v naději, že odpovědi uhasí žízeň fanoušků po ATEEZ. Zatím byla zveřejněna první polovina rozhovoru, který proběhl ještě v době, kdy skupina propagovala v sedmi členech a nedosáhla milníku tisíce dnů působení.

Ahoj, ATEEZ! Rádi vás poznáváme! Před rozhovorem, prosím, řekněte pár slov našim odběratelům.

Hong Joong: Ahoj, všech osm z nás tvoří jeden tým! Jsem Hong Joong, kapitán ATEEZ. Rád vás poznávám!

Seong Hwa: Ahoj, jsem Seong Hwa. Děkuji za pozvání.

Yun Ho: Ahoj, já jsem Yun Ho. Doufám, že se budeme vídat častěji!

Yeo Sang: Ahoj, Rolling Stone odběratelé! Jsem Yeo Sang z ATEEZ.

San: Ahoj, jsem San z ATEEZ. Jsem rád, že tady mohu být s Rolling Stone Korea.

Woo Young: Ahoj, jsem Woo Young! Těší mě!

Jong Ho: Ahoj, jsem Jong Ho, nejmladší člen a hlavní zpěvák ATEEZ. Těší mě!

Debutovali jste v roce 2018. Brzy to bude tisíc dní od vašeho debutu. Jaké myšlenky se vám honí hlavou při pohledu zpět?

Hong Joong: První věc, která mě napadne, když se ohlédnu za celou tou dobu, jsou ATINY. Byli jsme schopni bez únavy pokračovat posledních tisíc dní díky našim fanouškům, kteří nás neustále povzbuzovali a posílali nám tolik lásky. Vrátíme jim to vynikajícími výkony.  ATINY, miluji vás!

Woo Young: Po pravdě nemohu uvěřit, že je to už tisíc dní od našeho debutu jako ATEEZ. Se vší tou tvrdou prací, kterou jsme odvedli, jsem rád, že jsme vám mohli ukázat mnoho našich různých stránek. S tímto procesem jako základem zůstaneme věrní sami sobě a vydláždíme si vlastní cestu jako ATEEZ.

Nedávno jste v Immortal Songs přidáním nádechu ATEEZ předělali Right Now od PSYe. Na které části jste při přípravě tohoto vystoupení nejvíce pracovali? Bylo to tak dobré vystoupení, že ho dokonce PSY, původní umělec, vychválil.

San: Píseň sama o sobě je povzbudivá. Takže jsme chtěli vytvořit festivalové vystoupení oslavující jeho dvacáté výročí a desáté Immortal Songs. Chtěli jsme ukázat, jak moc si užíváme být na pódiu. Bylo to jako sen, když nás PSY pochválil. Opravdu jsme doufali, že se mu bude líbit. Ještě jednou děkujeme!

Yun Ho: Bylo nám ctí zjistit, že PSY osobně vybral ATEEZ při obsazování epizody. Vzpomínám si, že abychom vytvořili představení odpovídající této legendě, přemýšlel jsem nad každým detailem od rekvizit až po tanečníky. Hong Joong napsal rap s názvy jeho hitovek, já tančil Gangnam Style, měl na sobě tradiční PSYvy sluneční brýle a bundu s flitry. Líbilo se mu to, což mě učinilo tak šťastným.

Vsadím se, že vám chybí stát na pódiu a vaši fanoušci. Co byste řekli těmto fanouškům, u kterých jsem si jist, že jim určité také chybíte na pódiu?

Jong Ho: Je to už více než rok, co jsme slyšeli, jak nám ATINY fandí. Když nejsem na pódiu, mám pocit, že něco není v pořádku. Usilovně pracujeme na nepříliš vzdáleném dni, kdy budeme moci být opět s našimi drahocennými ATINY.

Seong Hwa: Na jednu stranu bych jim rád řekl, že jsme pro ně připravili nezapomenutelné vystoupení. ATEEZ neustále rostli, zatímco jsme byli od sebe. Na druhou stranu bych chtěl ATINY vidět osobně. I když to není nic velkolepého, rád bych měl příležitost si s nimi přirozeně popovídat a zeptat se, jak se mají.

O tom, že popularita ATEEZ roste svědčí také srpnové spolupráce s uznávanými umělci. Ve spolupráci s Kim Jong Kookem vzniklo letní album Season Songs, které obsahuje nové verze písní Do You Want To Go See The Sea?, White Love a Black Cat Nero. Původní verze byly vydané v devadesátých letech skupinou Turbo, které je Kim Jong Kook členem. Celé album si můžete poslechnout zde.

S Black Cat Nero skupina poprvé vystoupila v epizodě pořadu Immortal Songs, která se věnovala právě Turbo. Zřejmě vás nepřekvapí, že si skupina za svůj výkon odnesla zaslouženou výhru. Tato verze se dočkala také speciálního videoklipu, ve kterém se sám Kim Jong Kook objevil.

Dne 19. srpna světoznámí Pentatonix oznámili vydání nové verze písně A Little Space se třemi tajemnými umělci. Netrvalo to dlouho a ukázalo se, že jimi jsou právě Yun Ho, San a Jong Ho z ATEEZ. Zdroj z KQ Entertainment uvedl, že Pentatonix, kteří byli ohromeni globálním úspěchem a vlivem ATEEZ v on-line světě, kontaktovali s nabídkou spolupráce společnost první. Verze A Little Space se členy ATEEZ je již umístěna na Spotify.

Tato verze se bude nacházet na připravovaném albu The Lucky Ones Deluxe Edition od Pentatonix.

Zdroj: rollingstone.co.kr, twitter.com/updateez

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.