Yang Yo Seop chce, aby si fanoušci jeho dlouhohrající album vychutnali stejně jako čokoládové bonbóny v bonboniéře

Eva Lenská
Hudba
Foto: instagram.com/ent_aroundus

Zpěvák ze skupiny Highlight v následujícím rozhovoru nastínil, že chce otevřít novou kapitolu své hudební kariéry tím, že se přizpůsobí širšímu hudebnímu vkusu a bude spolupracovat sdalšími hvězdnými osobnostmi.

Poté, co se vrátil z armády, se fanoušci těšili na nové album. Dočkali se 20. září, kdy vydal první dlouhohrající album Chocolate Box. Jednatřicetiletý zpěvák se setkal s redaktory The Korea Herald a na úvod prozradil: „Vždycky jsem si kladl za cíl, že jako sólista vydám dlouhohrající album. O své myšlenky jsem se podělil se naší společností a ta se vyjádřila kladně. Takže cesta k vydání mé první desky nebyla až takovým problémem.“

Koncept svého nového alba přirovnal k bonboniéře. Řekl, že mnoho lidí má tendenci se kochat různými příchutěmi čokoládových bobónů, když jeden vytáhnou z krabice. A nakonec si uvědomí i jeho chuť. Zpěváci mají tendenci používat jídlo jako metaforu k předávání svých myšlenek a pocitů k určitému tématu a tento koncept platí i pro Yang Yo Seopa a jeho nejnovější album.

Na otázku, proč pro použil právě jídlo, odpověděl, že jídlo je jedním z nejsnadnějších prostředků, jak předat širokou škálu emocí, například útěchu. „Myslím, že tentokrát jsem chtěl jen spojit slovo ‚čokoláda‘ s mým albem – nic víc, nic míň,“ dodal.

Jeho album vyšlo ve třech verzích: white, dark a milk (stejně jako čokoláda). Umělec přiznal, že své album vyšperkoval písněmi různých žánrů a poté vyjádřil přání, aby se milovníci hudby a fanoušci při poslechu alba cítili jako čokoholici. Pro své album napsal pět skladeb, včetně Dry Flower a Good Morning, a vylíčil v nich to, co cítil během své služby v armádě.

Yang Yo Seop proslul svými melodickými vokály a baladami, tentokrát se však rozhodl být temný. Ohledně toho uvedl: „Titulní skladba Brain má velmi temné pojetí a celkově je tato kolekce dvanácti písní nabitá žánry, které jsem na v minulých albech nikdy nezkusil. Poprvé jsem také spolupracoval s písničkářkou a zařadil jsem pět svých vlastních skladeb, které jsem sám složil a napsal.“

Na otázku, jak mu pomohli kolegové ze skupiny Highlight, odpověděl: „Du Jun a Gi Kwang se podíleli na výběru písní a byli první, kdo si poslechl mé vlastní písničky. Zejména Du Jun propagoval moje sólové album prostřednictvím svých livestreamů.“

Yang Yo Seop také promluvil o tom, jak mu v kariéře pomohla účast v show The King of Mask Singer. „Musel jsem získat hlasy poroty pouze svým hlasem a přimět porotu, aby byla mým hlasem ohromena, abych obhájil svou korunu. A myslím, že mi hodně pomohlo, že jsem přemýšlel, jak do písní vložit více emocí a jak se svým hlasem dotknout něčího srdce,“ uvedl umělec, který dosáhl osmi vítězství v řadě.

Během ohlédnutí za svou dvanáctiletou kariérou uvedl, že se dokázal protloukat těžkými časy jen díky svým fanouškům. Lights ho podle jeho slov různými způsoby povzbuzovali. Zpívali jeho písně na koncertech nebo ho různě překvapovali na různých akcích. Proto slíbil, že v současné době plánuje kromě hudebních pořadů natáčet i další obsah, aby fanoušky i sebe potěšil.

V budoucnu chce spolupracovat s mnoha dalšími umělci. Tentokrát mu pomohli Colde, který se proslavil spoluprací s Baek Hyunem z chlapecké skupiny EXO, nadějná zpěvačka Sole a rapper pH-1.

Úplně na závěr uvedl: „Doufám, že ti, kteří se s mou hudbou teprve seznamují, poznají můj hlas a později ve mně rozpoznají pracovitého zpěváka, který se snaží být co nejlepší.“

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.