Dva členové WANNA ONE debutovali jako sólisté ve stejný den!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/WannaOne_twt/

Letos to bude neuvěřitelných šest let, co debutovala projektová skupina WANNA ONE, která byla výsledkem survival pořadu Produce 101 Season 2. Co nyní dělají členové, a kteří z nich se přidali po dlouhé době propagování ve skupinách k sólistům?

Jedenáct členů, kterými byli Yoon Jisung, Ha Sungwoon, Hwang Minhyun, Ong Seong Wu, Kim Jaehwan, Kang Daniel, Park Jihoon, Park Woojin, Bae Jinyoung, Lee Daehwi a Lai Guanlin, brázdí v současné době pódia převážně jako sólisté.

Ong Seong Wu se spíše zaměřil na herectví, i když rovněž vydal album, a Lai Guanlin se vrátil do Číny, kde působí jako herec. Ve skupině AB6IX jsou členy Park Woojin a Lee Daehwi a v CIX působí Bae Jinyoung. Skupina NU’EST oficiálně ukončila činnost v loňském roce a z Hwang Minhyuna se tak stal sólista, který na sebe nedávno upozornil rolí v seriálovém hitu Alchemy of Souls.

Po rozpadu WANNA ONE se Ha Sungwoon vrátil ke své původní skupině HOTSHOT, ale spíše jsme ho mohli vídat vystupovat sólo. Skupina se bohužel v roce 2021 rozpadla. V současné době vykonává povinnou vojenskou službu, kterou z WANNA ONE splnil Yoon Jisung jako první.

Kang Daniel založil společnost KONNECT Entertainment a má za sebou úspěšně zakončené světové turné. Park Jihoon stihl vydal jedno studiové a šest mini alb a nedávno zazářil v seriálu Weak Hero. Kim Jaehwan má na kontě 5 mini alb.

Datum 27. února je dnem, kdy Hwang Minhyun a Park Woojin vstoupili oficiálně na scénu jako sólisté.

„Trvalo mi téměř 11 let, než jsem vydal album, které obsahuje pouze můj hlas. Slibuji, že budu dělat dobrou hudbu a skvělá vystoupení, aby se těch 11 let mohlo počítat,“ prohlásil Hwang Minhyun během své showcase.

Mini album Truth or Lie obsahuje šest písní, prostřednictvím kterých umělec za využití různých žánrů odkrývá skryté stránky sebe sama. „Je to mé první album, takže jsem chtěl, aby bylo o mně. Mám různé stránky, o kterých lidé nemají ani potuchy, a já jim je chtěl představit.“

Truth or Lie tracklist:
Honest
Hidden Side
Crossword
Perfect Type
Smile
Cube

Hwang Minhyun prozradil, že měl chuť vystupovat, a proto v čele mini alba stojí taneční skladba Hidden Side. „Opravdu jsem si moc přál opět tančit na pódiu. Rovněž vím, že mnoho mých fanouškům mě začalo mít rádo právě kvůli skupině NU’EST. Chtěl jsem uspokojit jejich očekávání, a tak jsem za titulní skladbu zvolil píseň s choreografií.“

Poté, co strávil deset let jako člen skupiny, nebylo pro něj snadné nést veškerou tíhu odpovědnosti sám. Jako jednu z nejtěžších věcí označil natáčení hudebního videa. „Tančil jsem ve společnosti tanečníků. Museli jsme natočit videoklip za dva dny. Byl jsem nadšený a bavilo mě to, ale ve srovnání s tím, kdy jsem to dělal jako člen skupiny, jsem neměl téměř žádný čas pro odpočinek. Byl jsem jedinou hlavní postavou, takže jsem se objevil skoro ve všech scénách.“

Nové mini album Park Woojina, oWn, je introspektivním hudebním kouskem, které zachycuje jeho vrcholy a pády. Každá jednotlivá skladba vykresluje jeho jedinečnou tvůrčí mysl. Ještě před vydáním oWn pustil Park Woojin do světa očekávanou pre-release píseň Self Portrait, na které se podílel Kim Jaehwan.

Emotivní popová balada Self Portrait je metaforou popisující život Park Woojina. Vystupuje v ní jako kreslíř, jež nikdy nepřestal čelit nejistotám. V honbě za svými sny kreslí na prázdné listy a neustále opravuje nerovné čáry svých kreseb.

„Tímto mini albem jsem se pokusil vyprávět svůj příběh. Chtěl jsem předvést spoustu věcí, které jsem ještě nemohl ukázat. Skrze texty jsem se pokusil vyjádřit věci, se kterými by se lidé, jež poslouchají mé písně, mohli ztotožnit,“ řekl Park Woojin o oWn.

Own tracklist:
Gotta Go (feat. Verbal Jint)
Top Tier
Feelin‘ Good (feat. Jiselle)
Dive
Self-Portrait (feat. Kim Jaehwan)

Velké písmeno W v názvu mini alba odkazuje na jeho jméno. „Na všech písních z mini alba jsem se podílel jako textař a při jejich tvorbě jsem do nich vložil hodně ze svého vlastního života. Myslím, že oWn je samo o sobě mou autobiografií.“


Zdroje: The Korea Herald & allkpop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.