Počátky VV:D crew – narušené bratrství mezi CRUSHem a Zionem.T

Michaela Pašková
Hudba
Foto: last.fm

Zion.T, CRUSH, GRAY, LOCO a ELO jsou ve světě hudby velká jména. Věděli jste však, že všichni mají spolu něco společného? Jak se vlastně dostali k hudbě? Stali úspěšnými? Vše zjistíte v článku.

VV:D je pětičlenná crew tvořená přáteli, kteří svým působením významným způsobem ovlivnila svět korejského hip-hopu a R&B. Členové jsou ELO, LOCO, GRAY, CRUSH a leader Zion.T. Všichni se vyznačují svou jedinečnou barvou hlasu a stylem. Oficiálně se prohlásili za crew v roce 2012. I když spolu v současnosti nevystupují již jako VV:D, zůstali si loajální.

ELO

Málokdo ví, že on stojí za vznikem crew. Svou hudební kariéru začal jako rapper. V současné době působí jako zpěvák pod labelem AOMG, který založil Jay Park. Své první mini album 8 Femmes vydal v roce 2016. Naposledy uskutečnil comeback s digitálním singlem Cupcake.

Zion.T

Zion.T je považován za vůdce celé crew. Jako první z ní také oficiálně debutoval. Své první album The Red Light vydal pod Amoeba Culture. V roce 2016 tento label opustil a podepsal smlouvu s The Black Label, který patří pod YG Entertainment. Působí v něm Teddy z 1TYM a také R.Tee. Před pár dny bylo oznámeno, že on a Slom utvoří producentské tým v Show Me The Money 10.

GRAY

GRAY je producentem, zpěvákem a také rapperem. Nejvíce ovšem působí jako producent. Hudbě se začal věnovat ještě během střední školy, kdy vystupoval v nejrůznějších klubech. Debutoval v roce 2013 s mini albem Call Me Gray pod labelem AOMG. Svými produkčními schopnosti si vydobyl v hudebním světě velké jméno. GRAY rovněž zasáhne do dění v SMTM 10. On a Mino z WINNER byli prvním oznámeným producentským týmem. V současné době propaguje své full album grayground.

LOCO

LOCO na sebe poprvé strhl pozornost účastí v první řadě Show Me The Money, ze které vyšel jako vítěz. Poté se připojil k labelu AOMG a jeho cesta za slávou započala. Dokáže rapovat v pomalejším tzv. sladším tempu. Ostrý rap mu ovšem také není cizí. V říjnu loňského roku splnil svou občanskou povinnost v podobě povinné vojenské služby. Netrvalo to dlouho a fanoušci si mohli poslechnout nové mini album Some Time.

CRUSH

CRUSH je nejmladším členem celé crew. Ač to může znít neuvěřitelně, byl trainee v mnoha společnostech, svého času dokonce i u YG Entertainment. S Cheetah vytvořil hip-hopové duo Masterpiece, které však bylo záhy rozpuštěno.

Debutoval se singlem Red Dress poté, co se upsal Amoeba Culture. V současné době je nazýván králem korejského R&B. Jeho skladba Beautiful, která je OST k oblíbenému dramatu Goblin, byla nesčetněkrát zpívána jinými umělci. V červenci 2019 se přidal ke společnosti P NATION, kterou založil legendární PSY. V současné době vykonává povinnou vojenskou službu. Před svým narukováním stihl fanoušky potěšit mini albem with HER.

wearetkl.wordpress.com

V tomto článku se dozvíte, co v hudebním světě znamená duo Zion.T a CRUSH. V roce 2018 se udál jeden z nejemotivnějších okamžiků, který zasáhl příznivce korejského hip-hopu a R&B. Zion.T a CRUSH spolu opět stanuli na jednom pódiu, v tváří v tvář. Proč je to tak emotivní? CRUSH a Zion.T jsou umělci, kteří vládnou hudbě. Jsou označováni za digitální monstra. Jejich skladby se pravidelně umísťují na vrcholu hudebních žebříčků. Na prvních příčkách zatím stanul opravdu každý jejich hudební počin, čímž se nemůžou chlubit všichni umělci.

Jejich setkání bylo osudem. CRUSH ještě v době svých trainee dnů obdivoval Ziona.T. Měl jej za hudebního génia a boha. Jeho život se doslova obrátil naruby poté, co se mu podařilo se konečně setkat se svým bohem. Zion.T v té době působil ještě pod Amoeba Culture. CRUSH měl ve zvyku v každé volné chvíli čekat před bytem Ziona.T a vyhlížet jej. Štěstí mu přálo, potkal jej a předal mu své demo skladeb. Zion.T se do jeho hlasu doslova zamiloval. Požádal jej, aby poskytl featuring jedné z jeho připravovaných skladeb, Two Melodies. Singl smetl všechny hudební žebříčky. V té době ještě ani jeden z nich nebyl považován za digitální monstrum. Postupem času se nám začala vytvářet VV:D crew.

VV:D crew postupně mění dějiny hudebního průmyslu. Sklízí úspěch tam, kde vládl idol svět. Začínají být považováni za velmi uznávané umělce. Jsou úspěšní společně a také individuálně. Všechny skladby, které Zion.T a CRUSH v letech 2015 a 2016 vydali, se stávají nezapomenutelnými. Mnoho fanoušků se domnívá, že společně v Amoeba Culture navázali na úspěch Dynamic Duo a Supreme Team.

V roce 2016 přichází velký šok. Zion.T opouští Amoeba Culture a připojuje se k The Black Label. Pro CRUShe to byla obrovská rána, která jej opravdu zasáhla. CRUSH se rozhodl přidat se k Amoeba Culture proto, že tam byl Zion.T. Jeho bůh už není tam, kde jej potřeboval. CRUSH netušil o tom, že má Zion.T v plánu změnit label. Maže jejich společné fotografie ze sociálních sítí a trpí. Po nějaký čas přerušil veškerý kontakt se Zionem.T. Neoddělitelné duo se vydává každý svou cestou. Stále jsou úspěšní, sklízí chválu, ale hudební svět přišel opravdu o něco velkého.

Nenarušil se pouze vztah CRUSHe a Ziona.T, ale celé VV:D crew. Vyhlásili oficiální přestávku, protože jejich hlavní členové již mezi sebou nemají dobré vztahy. Zion.T po připojení k The Black Label působil jako producent společně s Kushem v páté řadě Show Me The Money. Jeho crew a CRUSH mu viditelně chybí. V hudbě je cítit ztráta.

Po dvou letech fanoušci začali přijímat fakt, že Zion.T a CRUSH nemají mezi sebou dobré vztahy. Vše se mění koncertem s názvem Monster Concert, pořádaným přesně 24. února 2018. Oba dva měli naplánované vystoupení na tomto koncertu. Do té doby se jeden druhému vyhýbali. Zda o tom věděli nebo to někdo záměrně naplánoval, se dosud nezjistilo. Na pódiu se objevil CRUSH žádající fanoušky o ticho. Po prvních tónech klavíru se stane ta dojemná chvíle, na kterou hudební svět čekal. Přichází Zion.T a objímá CRUSHe. Vypadá to, že si to oba mezi sebou vyříkali.

Od této chvíle se jeden druhému nevyhýbají.

Zdroj: hiphopkr.com, thekhoployalist.wordpress.com, dkhhrnb.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.