Exkluzivní rozhovor se skupinou Newkidd pro Asianstyle: Nový člen, velké plány do budoucna a žhavá novinka Victory

Eva Pospíchalová
Hudba
Foto: J-Flo Entertainment

Přečtěte si náš rozhovor s chlapeckou skupinou NewKidd! Před jejich comebackem se speciálním albem Victory jsme chlapce vyzpovídali o jejich aktivitách, snech a zážitcích. Duo pro nás také natočilo pozdrav v češtině!

Newkidd (뉴키드) je skupina, která debutovala v roce 2019 s albem a titulní písní Tu Eres, poté vydala druhé album Come. Jsme rádi, že si s nimi po třech letech opět můžeme popovídat a přivítat jejich nového člena Minwooka. Náš rozhovor s ním a Jinkwonem si přečtěte níže společně s videem, které si pro nás chlapci připravili.

Dobrý den. Jmenuji se Eva a jsem redaktorkou největšího českého a slovenského webu o asijské kultuře AsianStyle.cz. Pozdravte, prosím, naše čtenáře a vaše mezinárodní fanoušky!

Jinkwon: Dobrý den, jsem Jinkwon, leader skupiny NewKidd.
Lee Minwook: Dobrý den, jsem Lee Minwook, nový člen NewKidd!

Otázka pro Minwooka. Jelikož ostatní členové již odpověděli minule, na co jsi hrdý ty? Může to být úspěch, dobrá vlastnost, nějaká věc, část těla nebo jiné.

Lee Minwook: Myslím, že můj nos je atraktivní. Když jsem byl mladší, lidé kolem mě se ptali, jestli se ho mohou dotknout. Pamatuji si, že mnoho lidí říkalo, že skvrnka na mém nose je znamením krásy.

Už jsou to tři roky, co jsme spolu naposledy mluvili, jak jste strávili toto těžké období během pandemie?

Jinkwon: Usilovně jsme se snažili pokračovat v komunikaci s našimi fanoušky prostřednictvím různých hudebních aktivit a programů, jako je natáčení seriálu a písně pro překonání Covidu-19. Všem se vám daří dobře, že? Tolik jste nám chyběli!

Lee Minwook: Mezitím jsme s Jinkwonem hráli. Byli jsme obsazeni do originálu HBO MAX a natáčeli jsme spolu. Po návratu do Koreje jsem se podílel na muzikálu Wonder Ticket. Abychom vám ukázali naše různé talenty, učíme se a trénujeme den za dnem.

Váš kanál na Youtube je aktivní a zábavný. Viděli jsme členy dělat aktivity jako vlogy, hraní v seriálech atd. Máte nějaké plány na budoucí obsah?

Jinkwon: Děkujeme za podporu vlogů a dalšího obsahu. Myslíme si, že kanál Newkidd na YouTube je komunikační prostředek, kde se můžeme dostat blíže k fanouškům. Během pobytu a natáčení v Brazílii, jsme Minwook a já natáčeli vlogy – v současné době jsou nahrávány na kanál Newkidd. Jsou plné našich zábavných zážitků z Brazílie, tak se na ně, prosím, podívejte. A prosím, podívejte se také na videa, která budou nahrána brzy, a na videoklip k naší nové písni Victory. Prosím, zanechte spoustu komentářů!

Máte nějaké zábavné historky z cestování? A také, kam byste chtěli zavítat příště?

Lee Minwook: Poprvé jsem jel do korejského obchodu s potravinami, který se nachází v Brazílii, a myslel jsem si, že ceny budou podobné jako v Koreji. Takže jsem nabral spoustu věcí a naúčtovali mi za ně 900 reálů (cca 4000 korun). Mít tenhle super drahý a velký nákup, aniž bych o tom věděl, je pro mě tragikomická vzpomínka (smích).

Jinkwon: Chtěl bych navštívit Prahu. Chtěl bych se tam projít ulicemi, abych viděl krásnou architekturu a staré město. Slyšel jsem, že vánoční trh je také působivý, takže bych ho rád navštívil během vánočního období. Také bych rád navštívil Bratislavu, krásné město na Slovensku, a ochutnal tradiční jídlo „Sviečková na smotane“!

Moc jsme se těšili, až uslyšíme o vašem návratu! Můžete nám říct něco o vašem novém albu?

Minwook: Žhavá nová píseň Victory je první skladba, se kterou vás zdravím od doby, co jsem se přidal jako člen NewKidd. Má chytlavý refrén a taneční pohyby, které fanoušci snadno okoukají, takže doufám, že nahrajete spoustu SNS videí.

Co vás motivovalo stát se idolem/zpěvákem? Co vás v těchto dnech inspiruje?

Jinkwon: Inspirovali mě EXO a snil jsem o tom, že se stanu idolem. Vždycky jsem se chtěl podobat Suhovi jako lídrovi. Myslel jsem na to, že se stanu zpěvákem, který má dobrý vliv na veřejnost, stejně jako on.

Máte nějaké TMI (detailní informace) pro své fanoušky?

Lee Minwook: Tvrdě jsem dřel v posilovně, abych ukázal našim fanouškům svůj lepší vzhled. Nemůžu se dočkat, až vám předstoupím před oči s mým zdravějším vzhledem. Prosím, těšte se na to.

Prosím, pošlete vzkaz našim českým a slovenským čtenářům a vašim mezinárodním fanouškům, kteří jsou opravdu nadšení z vašeho comebacku!

Jinkwon: Ahoj, čeští a slovenští fanoušci. NewKidd jsou zpět s novým členem Minwookem. Připravili jsme tuto píseň s nadějí, že dodá sílu všem, kteří to měli kvůli Covid-19 těžké. Prosím, poslouchejte novou skladbu hodně. Miluju vás!

Lee Minwook: Chceme se s vámi setkat co nejdříve. Prosím, milujte naši novou píseň Victory, která je plná žhavých a trendy půvabů, a prosím, podívejte se i na naše hudební video. Miluju vás!

Nová píseň VICTORY se vymyká vzorcům standardizovaného K-popu, ale představuje odvážný a svěží styl hudby s novými pocity. Nadšené odezvy od světových fanoušků K-popu sklidila skupina zejména texty v latinskoamerických jazycích jako Tu Eres a Come a světonázorem se smysluplnými poselstvími. V tomto speciálním albu jsou latinské rytmy harmonicky začleněny do korejského prostředí. Zejména úvod, který začíná silným zvukem tradičního korejského hudebního nástroje ajaeng. Jedinečná žhavá a svěží energie členů Newkidd přitahuje pozornost a ukazuje kouzlo skupiny jako „latinskoamerických idolů“ na maximum.

ENGLISH VERSION HERE

Více se o skupině dozvíte na jejím Instagramu, Twitteru a Youtube!

Poděkování patří Seokyung z J-Flo Entertainment.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Eva Lenská

    Já mám ráda latino hudbu a ta novinka Victory se mi fakt moc líbí. Kluci jsou sympaťáci a já taky miluju svíčkovou, tak si myslím, že tu by měli každopádně ochutnat.