Kim Jaejoong: Když se příliš vyčerpáte, budete stárnout rychleji a budete více vystresovaní

Michaela Pašková
Hudba
Foto: hashtaglegend.com

V druhé části rozhovoru s magazínem #legend zjistíme, na co v poslední době Kim Jaejoong myslí, jak se vyrovnává se stresem anebo co vzkázal fanouškům.

Na co v poslední době nejvíce myslíš?
Chcete-li najít koníček, který by vás opravdu bavil, potřebujete udržovat pravidelný životní styl. Ale má práce je sama o sobě nepředvídatelná, takže když mám čas, nevím, co mám dělat. Dokonce jsem šel včera z práce dřív a měl nějaký ten volný čas, ale neměl jsem ponětí, co bych měl dělat. Takže jsem šel domů, lehl do postele, sledoval televizi, vzbudil se a udělal to znovu. Připadalo mi to jako takové mrhání. Ale opravdu jsem si v noci odpočinul, což je možná důvodem, proč se dneska cítím tak dobře. Takže si myslím, že až dokončím focení, půjdu ven a budu mít dobrý konec dne.

Co plánuješ dělat?
Ve skutečnosti je zítra můj cheat day (prasečí den). Je to den, kdy mohu jíst a pít tolik, kolik chci. Ale pokud to udělám, mohlo by to zničit pozítří, takže to posunu o den dříve na dnešek.

Jak se vyrovnáváš se stresem?
Jídlo je mou největší radostí, ale můj žaludek se scvrkl na mnohem menší velikost než dříve. Když jsem vážil okolo 59 až 60 kil, i když jsem vypadal opravdu štíhle, mohl jsem jíst více. Teď, když jsem těžší, nemohu jíst tak moc, protože můj žaludek je menší, což mě dělá smutným. Takže teď prostě využívám svůj čas k užívání si jídla zatímco sleduji meok-bang na YouTube (diváci sledují jedlíky při konzumaci jídla). Cítím větší spokojenost z toho, že sleduji, jak ostatní jedí.

Jako umělec… jak chceš, aby si tě lidé pamatovali?
Umělec, co hodně jí? Dělám si legraci. Chci se stát umělcem, který přiměje lidi myslet si ‚Měl tolik let zkušeností?‘ Dokonce i v době, kdy bych dosáhl dvacátého výročí debutu, chci, aby se lidé divili ‚Je to opravdu od jeho debutu tak dlouhá doba?‘ To je důvodem, proč pokračuji ve zkoušení nových věcí a nepřestávám vyzývat sám sebe. Chci zůstat někým, kdo je stále nevinný a naivní, a přál bych si, abych mohl odložit být dospělým. Chci být někým, kdo je se svými novými vrstvami po vrstvách jako cibule nebo jednoduše někým, kdo je cítit nově i když jej dlouho znáte. Chci být někdo jako cibule. V dobrém slova smyslu.

Máš nějaké vzpomínky z dětství na tuto roční dobu?
Když jsem byl malý, moji rodiče byli velmi přísní. Pokud bych se dostal do potíží, vynadali by mi a poslali mimo dům, abych nad sebou přemýšlel. V těchto dnech se věci jako tyto nedějí, ale když jsem byl malý a zejména na venkově, kde jsem žil, to bylo docela běžné. Každopádně jsem žil na venkově a uprostřed zimy sněžilo. Pamatuji si, že jsem se tehdy před mým domem třásl zimou. Cítil jsem takový chlad, ale když jsem narukoval na vojnu, byla to ta nejchladnější věc, co jsem kdy v životě pocítil. Jakmile jsem dokončil mou vojenskou službu, myslel jsem si, že už nebude nic chladného jako toto, ale teď mám pocit, že je ještě chladněji. Abych se dostal přes to, čemu teď čelím, vždy vzpomínám na tyto těžké časy.

Tvé nejoblíbenější místo v Jižní Koreji?
První by bylo řeka Han a druhé tady. Po dobu dvou a více let je toto studio místem, kam jsem nejvíce přicházel, abych pracoval. Opravdu je cítit jako domov.

Jak by ses popsal jedním slovem?
Dong-ppa. Oppa, který je jako dongsaeng. Jako umělce mě lidé mnohokrát respektovali, ale vážně si přeji, aby se ke mně fanoušci a ostatní někdy chovali trochu více uvolněněji. Samozřejmě mám roky zkušeností a jsem asi starší než oni, ale přeji si, abych mohl zůstat jen starším bratrem anebo starším kolegou, který je prostě jako jejich přítel nebo možná dokonce mladší bratr.

Chceš něco vzkázat svým fanouškům?
Dobře se o sebe starejte! Když se vaše vyčerpání zvýší, budete stárnout rychleji a budete více vystresovaní. Opravdu si myslím, že je důležité si vzít alespoň jednou za rok dovolenou nebo si prostě dopřát k odpočinku nějaký ten čas pro sebe. Vážně si chci odpočinout. Každopádně budu stále pilně pracovat a poté za odpočinkem cestovat na krásná místa, abych se mohl vrátit a ukázat vám lepší verzi sebe sama. Rád bych vás brzy zase všechny viděl. Děkuji vám!

Zdroj: hashtaglegend.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.