EPEX: Způsob, jakým lidé vyjadřují lásku, se může lišit, ale její definice se nemění

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/the_epex

Ačkoliv existuje mnoho slov, které mohou vyjádřit bezhlavé zamilování, chlapecká skupina EPEX se rozhodla pro štěněčí lásku. Termín odkazující na intenzivní, ale povrchní nával citů, jenž je rovněž synonymem pro zamilovanost.

„Jsem nadšený, že můžeme prostřednictvím nového mini alba fanouškům a posluchačům ukázat rozdílné stránky lásky. Pokusíme se rozvinout různé příběhy lásky tím, že doladíme to, co jsme dělali už předtím,“ prohlásil A-Min během tiskové konference pořádané na počest čtvrtého mini alba Prelude of Love Chapter 1. ‚Puppy Love‘.

„Jsme nadšení, že se s naším novým mini albem setkáme s fanoušky. Vložili jsme do jeho přípravy hodně úsilí,“ řekl Baek Seung.

Skupina se tak vrací šest měsíců po dubnovém mini albu Prelude of Anxiety Chapter 1. 21st Century Boys. Jestliže předchozí tvorba EPEX pojednávala o mladé generaci a jejím boji proti utlačovatelských systémech moderní společnosti, tentokrát skupina prošla razantní změnou, jelikož vydává písně o lásce.

Prelude of Love Chapter 1. ‚Puppy Love‘ tracklist:
First Love’s Law
Love Bomb
Hymn to Love
The Vow

V průběhu tiskové konference Wish uvedl, že mini album kombinuje čtyři různé příběhy lásky. Dodal, že posluchači budou schopni porozumět celkovému příběhu mini alba v momentě, kdy si všechny skladby poslechnou.

Dále zmínil, že titulní skladba First Love’s Law je o okamžiku, kdy se jedinec poprvé setkává s láskou. Pocity lásky v písni přirovnal k těm, které jsou zachyceny v Choonhyangjun, jednom z nejznámějších jihokorejských lidových příběhů o lásce.

Na otázku, proč se rozhodli použít starý lidový příběh, odpověděl Baek Seung. Dle jeho slov chtěli jednoduše zdůraznit, že první láska každého z nás je stejná. Dodal, že cílem Prelude of Love Chapter 1. ‚Puppy Love‘ je podělení se o pojetí první lásky tak, jak ji vidí skupina.

První b-side skladba Love Bomb pojednává o vyznávání pocitů milované osobě. V Hymn to Love si dvě hrdličky sdělují své upřímné city sobě navzájem a poslední píseň, The Vow, jak už její název napovídá, slibuje zamilovaným budoucnost.

„Čtyři písně popisují proces, jak se chlapec zamiluje do své dívky,“ vysvětlil Wish a MU doplnil, že hlavním poselstvím mini alba je důležité sdělení. Láska je zkrátka univerzální jazyk. „Způsob, jakým lidé vyjadřují lásku, se může lišit, ale její definice se nemění a to bez ohledu na to, odkud člověk pochází nebo z jaké éry je.“

Jeff uvedl, že bylo pro něj obtížné vyjádřit hlavní myšlenku mini alba, ale snažil se ze všech sil, když věnoval spoustu času nacvičování výrazů zamilovaného chlapce.

Závěrem tiskové konference A-Min vyjádřil své přání. Doufá, že na EPEX bude pohlíženo jako na skupinu, se kterou se může mladá generace ztotožnit. Dodal, že jsou skupinou, která hovoří za mladé.

Mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.