Přeslazená pecka Sugarcoat od skupiny AB6IX zamává s vaší hladinou cukru!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/AB6IX

Pro skupinu AB6IX byl letošní rok celkem vydařený. Už od ledna nám servíruje jednu novinku za druhou a nezapomíná na mezinárodní spolupráce.

Své propagace zahájila skupina speciálním albem Complete With You, v květnu se vrátila s mini albem A to B, kterému vévodila titulní skladba Savior, což je i pojmenování srpnového japonského mini alba. Do toho všeho skupina stihla vyrazit na světové turné a nyní nám naservírovat zbrusu nové šesté mini albem TAKE A CHANCE.

V souvislosti se světovým turné Donghyun zmínil: „Připomnělo mi to, jaké je to setkat se s našimi fanoušky. Získal jsem energii, kterou potřebuji k práci na nové hudbě.“

Za dobu svého působení skupina stihla fušovat do mnoha různých žánrů, ale tentokrát se zdá, že se do popředí dostal spíše retro boybandový styl. Titulní skladba Sugarcoat zpočátku připomíná klasické trendy chlapeckých skupin z devadesátek, Backstreet Boys nebo N*SYNC. Ale to by bylo přílišné zjednodušení melodie. Ačkoli píseň zprvu působí tímto dojmem, mísí se v ní modernější hudební prvky, takže nejde přímo o retro koncept.

Ve svém jádru je to zcela určitě popová skladba, ale prolínají se v ní prvky R&B, což ji pomáhá udržet svěžest. Text je jak vystřižený z příručky milostných písní, prostě sladký až do morku kostí. Zejména Daehwiho barva hlasu skutečně umocňuje atmosféru inspirovanou devadesátkami.

Na produkci Sugarcoat se podílel Daehwi, který společně s Woojinem napsal i text. V hudebním videu kvarteto tančí na píseň v neonově osvětlených kulisách plných sklenic s cukrovinkami. Později se členové vznesou do vesmíru, kde se kolem nich vznášejí sladkosti a čokoláda.

V refrénu zpívají:

„I got the mood, tonight / Hold me softly, alright / Whisper to me sweetly / Walk on the moon, tonight“

Jeon Woong přiznal, že se při tvorbě nového mini alba cítil pod velkým tlakem. Daehwi souhlasil a doplnil, že měl problémy s psaním hudby. Neustále myslel na to, že musí vymyslet něco nového. „Chtěl jsem popadnout něco obyčejného, do čeho by se však mohl vcítit každý, a tak jsem si vypůjčil milostné příběhy.“

TAKE A CHANCE tracklist:
Paranoia
Sugarcoat
Weightless
Complicated
Resonance
Crow
Chance (Korean ver.)

Na mini albu nalezneme korejskou verzi skladby Chance neboli první oficiální anglický singl skupiny. Dále b-side píseň Complicated, na jejímž vzniku se podílel Hyungwon ze skupiny MONSTA X.

Skupina AB6IX nedávno spolupracovala s vycházející americkou hvězdou Reiley na anglickém singlu Moonlight. Pro skupinu to tak byla třetí spolupráce s jiným než k-popovým umělcem. První byla se zpěvačkou Lizzo na remixu skladby Truth Hurts, který vyšel v roce 2019. Následně čtveřice spojila síly s americkou skupinou Why Don’t We na remixu písně Fallin (Adrenaline).

Mini album TAKE A CHANCE je dostupné k poslechu na Spotify.

Zdroj: nme.com & thekrazemag.com & koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.