Jackson Wang: Stále nejsem tak dobrý a nezasloužím si pauzu

Lucie Stará
Hudba
Foto: https://twitter.com/GOT7

Čínský člen skupiny GOT7 je znám svými krátkými šlofíky, které si dopřává místo normálního spánku. Přestože pracuje do roztrhání těla, stále má dojem, že toho dělá málo.

Jackson Wang o sobě smýšlí jako o ‚vybíravém jedinci‘. Tato jeho osobnost ho přiměla režírovat svá vlastní hudební videa, rozšířit svůj label a vyhledávat talentované umělce, se kterými následně podepsal smlouvu. Po čase stráveném jako umělec a vůdce labelu si konečně uvědomil, že se v roli zpěváka cítí nejlépe.

„První místo, které jsem minulý rok navštívil, byl domov mých rodičů. Před více než deseti lety jsem se od rodičů odstěhoval a ačkoli jsem je vídal každý rok, nemohli jsme spolu strávit smysluplný čas. Vždy jsme spolu byli jen pár dní v napjaté atmosféře. Mamka je bývalá akrobatická gymnastka a táta bývalý člen národního šermířského týmu. Potkali se na Olympiádě. Můj bratr hrával ragby. Je jen jeden rozdíl mezi zpěvákem a atletem. Zpěvák musí být dobrý ve zpěvu, zatímco atlet musí být dobrý ve sportu. Kromě rozdílu v dovednostech, na které se specializují, mají zpěvák a atlet stejný způsob smýšlení.

Nemohu trávit čas nicneděláním, protože jsem workoholik. Všichni ostatní tvrdě dřou a já nechci marnit čas. Stále nejsem tak dobrý a nezasloužím si pauzu. Před pár lety jsem založil label Team Wang, který byl určený výhradně pro mě. Po dokončení méhu programu jsem měl obchodní schůzku následovanou další v místním čase v Americe. Uhodnete, na co jsem tehdy myslel? Myslel jsem si, že můžu umřít z přílišné práce (směje se). Kdybych nebyl zpěvákem, stal bych se tím nejlepším manažerem jako vedoucí společnosti. Naštěstí miluji hudbu a pódium víc než obchod. Takže jsem se rozhodl přenechat label svým kolegům a věnovat se zpěvu.

Lidé mi neustále říkají, že si užili moje epizody ve Woorimal Battle a Roommate. Jižní Korea je země, jež mě přijala. Opravdu jsem chtěl pokračovat ve svých aktivitách v Koreji, ale nemohl jsem, protože jsem buď nedostal možnost nebo jsem se nemohl uvolnit k náhlým nabídkám. Kvůli našemu novému albu jsem si vyčistil svůj kalendář na tři měsíce. Jelikož každý člen má své vlastní plány, nebylo lehké si nechat okno v kalendáři na tři měsíce. Ale stálo to za to. Nechtěl jsem zapomenout, co je pro mě cenné. I když jsme se shodli na tom, že zůstaneme spolu, vše je komplikované, protože jsme každý v jiné společnosti.

Osobně se vždy cítím osamělý. Minulý rok jsem ztratil směr. Byl jsem každý den zaneprázdněný opakováním těch samých rutinních věcí. Zamyslel jsem se nad tím, jestli jsem šťastný a přemýšlel jsem o tom, co mě dělá šťastným. Skrze to jsem si uvědomil, že chci pokračovat s aktivitami jako člen GOT7. Chtěl jsem se stát svobodným umělcem bez komplikovaných myšlenek. Jakmile jsem se až moc soustředil na techniku při práci na skladbách, nemohl jsem v nich najít sebe. Po tom všem jsem došel k závěru, abych byl sám sebou. Znovu jsme se spojili i přes všechno, co o nás říkali ostatní.“

Zdroj: WKorea

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.