Appu Krishnan z Indie stál za písněmi od GOT7, WANNA ONE a N.Flying

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/got7official

Indický producent, přezdívaný The Professor, se rozpovídal o svých počátcích s K-Popem. Co řekl o megahitu Gangnam Style? Zjistíte v článku.

Mnoho indických Aghase šílelo ze skladby Trust My Love, kterou v dubnu loňského roku v rámci alba DYE vydala skupina GOT7. Co je na této písni pro ně tak poutavé? Kromě její krásy byla produkována a uspořádána indickým producentem Appu Krishnanem, který je vítězem ocenění Outstanding Academic Achievement Award. Veřejnosti je znám také pod přezdívkou The Professor. Za svou hudební kariéru spolupracoval s několika světovými umělci, jako jsou Christina Aguilera, Jordin Sparks a The Jacksons. Z K-Pop umělců mimo GOT7 spolupracoval také s WANNA ONE, N.Flying a podskupinou JUS2 z první zmíněné skupiny.

Appu Krishnan se o hudbu začal zajímat již během svých školních let, během kterých byl součástí středoškolské kapely a zúčastňoval se různých akcí a soutěží. Jeho vysokoškolský život byl kombinací tvorby hudby a vypomáhání v různých nahrávacích studiích. Navštěvoval The Musicians Institute, kde se později sám stal učitelem.

Webový magazín KPOP High India tohoto uznávaného producenta vyzpovídal. Na otázku, kdy si uvědomil, že se chce ve svém životě věnovat hudbě, odpověděl: „Upřímně jsem to věděl už, když mi bylo patnáct. Jsem ale z Indie a vzhledem k našemu úzkému rodinnému kruhu, kdy musíme navštěvovat univerzitu a dělat něco jiného, jsem se nemohl jen tak ponořit do umění. Takže mi bylo tak dvacet jedna, když jsem se přes to přehoupl. To je můj život.“

Stejně jako většina lidí, tak i Appu Krishnan byl poprvé vystaven K-Popu v podobě megahitu Gangnam Style od PSYe, který se přehnal světem jako bouře a je významným milníkem tohoto hudebního žánru. Řekl: „Opravdu si vzpomínám, že jsem ji poprvé slyšel pozdě v noci z rádia během řízení ze studiové relace. Byly tak tři ráno nebo tak nějak. Myslel jsem si, že trpím spánkovým nedostatkem a nerozuměl jsem ničemu. Říkal jsem si ‚Co je to za jazyk. Miluji to.’“

Teprve po několika letech zabrouzdal více do K-Popu. Spolu se svými přáteli stojí za vznikem známé písně It’s Me (Pick Me) z Produce 101 Season 2, která je považována za jednu z nejpamátnějších z roku 2016. Skladbu původně Appu Krishnan společně se svými přáteli nahrál o rok dříve. Tehdy se ještě jmenovala Moonlight. „Nevěděli jsme, že má takový účinek. Přátelé z Koreje mi začali volat a vyprávěli mi o show. Bylo to velmi milé překvapení,“ vzpomínal.


Stál také za vznikem písně Another Day, která je OST dramatu Criminal Minds a nazpíval ji Yoo Hwe Seung z kapely N.Flying. „Tehdy jsme si pomysleli, že je to mnohem lepší než cokoliv jiného, co bychom mohli dělat v Americe,“ prozradil.

Na otázku, co si myslí o K-Popu, odpověděl: „Zábava a energie jsou dvě slova, které bych s ním spojoval. Mám rád všechny druhy hudby, ale K-Pop je velmi všestranný. Každý se chce mít dobře. Mít energii a být pozitivně naladěn. Opravdu věřím, že oslava je to, co K-Pop znamená.“

Jak započala jeho spolupráce s GOT7? JB a Yugyeom, kteří tvoří podskupinu JUS2, vyslovili přání a požádali ho o podílení se na písni Long Black, která se stala součástí jejich debutového mini alba Focus. Jeho druhá spolupráce byla už s celou skupinou v rámci písně Trust My Love z alba DYE. Appu Krishnan prozradil, že nahrávání této skladby byla jedna z nejzajímavějších věcí, kterou zažil.

O lásce indických Aghase prohlásil: „Hodně to pro mě znamená, protože neexistuje nic jako přijetí a podpora z vašeho domova.“ Prozradil, že se mu u Aghase obzvláště líbí to, že nevyjadřují lásku pouze skupině, ale také týmu producentů, skladatelů a textařů.

Zdroj: kpophighindia.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.