WOODZ z UNIQ a bývalých X1 se albem SET snaží definovat sám sebe

Michaela Pašková
Hudba
twitter.com/c_woodzofficial

Populární sólista trpící obsedantně kompulzivní poruchou stále myslí na to, co si o něm myslí ostatní, a to mu způsobuje těžkosti.

Cho Seung Youn se pohybuje na hudební scéně už nějaký ten pátek. Za tu dobu prošel mnoha těžkostmi a bolestivými pády. Je členem skupiny UNIQ, zkusil své štěstí v survival pořadu Produce X 101 a probojoval se do dnes již bývalých X1. Vzhledem k napjatým korejsko-čínským vztahům působí jako sólista. V procesu hledání sebe samého vystřídal několik stage jmen a nyní ho můžete znát pod pseudonymem WOODZ. Letos se na hudební scénu vrátil se svým nejnovějším hudebním kouskem, kterým je singl album SET, a my se teď společně podíváme na to, co o něm před svou crew prohlásil.

Je to už osm let od tvého prvního debutu. Jak se v těchto dnech cítíš?
Nemám pocit, že bych zpíval už osm let. Navíc, další věcí je, že se vnitřně hádám, abych změnil svůj pohled na svět. Má perspektiva je trochu jiná než předtím. Než být něčím zpěvákem, synem a přítelem, chci najít to, co chci opravdu dělat a co bych měl dělat, abych se zlepšil. Poslední dobou o tom hodně přemýšlím. Stále na to myslím. Za těch osm let jsem se změnil. V minulosti jsem prostě chtěl vypadat cool. Chtěl jsem nosit pěkné a módní oblečení. Neměl jsem žádný konkrétní cíl. Měl jsem o tom přemýšlet, ale neudělal jsem to. Myslím, že jsem uprostřed bodu, kdy si musím stanovit své vlastní cíle. Je čas ukázat, že toho dovedu více a co je pro mě speciální. Takže si myslím, že bych neměl být příliš posedlý vytvářením silných písní s návykovými rytmy. Neznamená to, že už takové písně nebudu dělat. Jde o to, že musím trochu více přemýšlet o své vlastní hudební filozofii.

Ale nechceš, aby tě to omezovalo.
Ne, ne, to nechci. Napsal jsem pár písní, ale moc se mi nelíbí. Musím se hluboce zamýšlet nad vysokou kvalitou produkce. Je čas myslet na kvalitu a ne kvantitu. Kvalita je důležitější. Když si představím, jak zpívám silné písně s návykovými rytmy, nedokážu zaručit, že by měly úspěch. Nejsou tak výjimečné.

Takže jsi si teď svými cíli už jistý?
Ve skutečnosti jsem jako zpěvák nebyl schopen vyzkoušet všechny žánry, které jsem chtěl. I když jsem v těchto dnech přemýšlel, že bych měl lidem představit svou vlastní hudební filozofii, pořád ji hledám. Rád jsem se projevoval různými způsoby a užíval si reakce na mé projevy. Takže stále potřebuji někoho, kdo na mé myšlenky dokáže reagovat. Nemyslím si, že to dokážu sám.  

Je pořád těžké stanovit si cíl. Když jsem pracoval na tomhle albu, myslel jsem si, že bych mohl udělat hudbu odrážející mou vlastní hudební filozofii. Něco velmi kreativního a nového. Hodně jsem na to myslel. Nicméně věci nešly tak dobře, jak jsem chtěl. Nedokázal jsem přijít s nápady, co bych chtěl opravdu dělat. Jsem vážně citlivý na to, co si o mně ostatní myslí. Citlivý k různým druhům prostředí. Vzhledem k tomu, že většinu života žiji tím, že myslím na to, co si o mně lidi myslí, stále je těžké najít to, na co se chci soustředit.


Snažil jsem se nahrát nové typy písní. Sedm až osm. Má crew a já jsme to stále zkoušeli, dokud jsme nepřišli s těmi, které se nám líbily. Nebyly žádné instrukce. Prostě jsme stále pracovali. Přitom jsem mluvil s NATHANem o tom, co jsem chtěl dále hledat. To je důvod, proč jsem si tímto albem jistý. Myslím si, že je tu bod, kdy nedokážu zaručit, zda bude mít úspěch, ale ujišťuji vás, že dokážu ukázat něco jedinečného a kreativního, co je odlišné od předchozích alb. Proto jsem si tímto albem docela jistý.

Představ nám prosím toto album.
Název tohoto alba je SET. Je to jako část něčeho. Je za tím krátký příběh. Bylo několik částí, na které jsem chtěl prostřednictvím něj poukázat. Chtěl jsem, aby bylo co nejdokonalejší. Osobně mám rád EQUAL a WOOPS!, ale stále jsem myslel na to, že bych je mohl nahrát lépe. Vím, že budou nějaké části, které se mi po vydání SET nebudou líbit. Nicméně, co nejvíce jsem se snažil nejkreativněji změnit svou vizuální podobu a atmosféru.

Blížím se k bodu, kdy se musím změnit. Hodně jsem o tom přemýšlel. Pomyslel jsem si, že by bylo skvělé mít album, které je perfektní jako trojúhelník. Proto jsem se ho rozhodl pojmenovat SET. Chtěl jsem definovat, kdo jsem. Přes tento trojúhelníkový tvar jsem chtěl lidem navíc ukázat, co mám ve své mysli. Chtěl jsem to objasnit. Neustálým dotazováním, co vlastně chci, jsem na něm pracoval opravdu tvrdě. Rád bych vám všem ukázal mnoho různých prostorů. Ne způsobem, jak jsem to dělal, ale novým.


Celé singl album si můžete poslechnout zde.

 Zdroj: HOW: how ordinary, we´re

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.