Dnes tu pro vás máme jednu lákavou dobrotu, kterou si můžete vyrobit z korejského kimchci. Co říkáte na kombinaci hranolků a kimchci? Nestojí to za pokus? Recept je tu pro vás, tak se ho nebojte vyzkoušet.
Lidé jsou vynalézaví a tak kombinují pokrmy všech chutí, vůní a světových kuchyní. Není divu, že vznikla i kombinace kimchi a hranolků. Tento pokrm je jednoduchý, rychlý a dobrý. Nejlepší je, když užijete domácí kimchi. Hranolky můžete také koupit hotové, pokud se vám nechtějí dělat.
Co budete potřebovat:
3 velké brambory
3 lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky korejského chilli prášku nebo mleté papriky
Sůl a pepř
2 plátky slaniny (nasekané)
3 šálky kimchi (nasekané na hrubo)
1 malou cibuli (na plátky)
2 čajové lžičky cukru
110g strouhaného čedaru
1 pórek (nasekaný)
Postup:
Brambory nakrájejte na hranolky a dejte na plech vytřený olejem. Lehce je potřete olivovým olejem, posypte korejským chilli práškem (nebo mletou paprikou), solí a pepřem podle chuti. Pečte je v troubě po dobu 45 minut. Občas je obraťte, aby se dobře propekly.
Mezitím na pánvi na trošce oleje opečte slaninu (do křupava), ke které přidejte kimchi, cibuli a cukr. Vše asi 10 minut opékejte a smažte.
Poté vytáhněte plech s hranolky. Na hranolky nasypte polovinu sýra a na něj navrstvěte kimchi směs se slaninou. Navrch nasypte zbylý sýr a plech vraťte na 5 minut do trouby, aby se zapekl. Hotový pokrm podávejte ozdobený nasekaným pórkem nebo jarní cibulkou.
Zdroj: thewoksoflife.com