Přinášíme vám recept na vegetariánské jarní závitky, tradiční novoroční jídlo oblíbené po celý rok, vhodné pro vegetariány i masožravce.
Ingredience:
2 hrnky zelí
1 mrkev
česnek
zázvor
paprika
jarní cibulka
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky pepře
1 lžička soli
1 lžička cukru
olej na smažení + sezamový olej
12 spring rolls listů
Postup:
Dle instrukcí si připravte všech 12 listů na zabalení směsi – nechte rozmrazit, pokud máte mražené. Nakrájejte zeleninu.
Osmahněte po dobu 30 sekund zázvor a česnek na pánvi se sezamovým olejem. Přidejte jarní cibulku a všechnu zeleninu. Vsypte cukr. Ochuťte sójovkou, osolte a opepřete.
Hotovou směs přesuňte do plechu a ten mírně nahněte tak, aby ze směsi vytekla přebytečná tekutina. Připravte si pastu z mouky smíchané s lžičkou a půl vody.
Vezměte zhruba lžíci zeleninové směsi a naklaďte ji na list. Ten zarolujte a utěsněte rohy pastou, aby náplň nevytékala.
Rolky smažte na středním plamenu do té doby, než zezlátnou.
Na konci vysajte přebytečný olej kapesníkem a servírujte s omáčkou, kečupem či další zeleninou.
Autor: Lucie Onari Kreslová