Máme tu jaro a tak neuškodí něco lehkého a svěže zeleného na zub. Můžete vyzkoušet indickou okurkovou raitu, která se podává jako osvěžující salát nebo dip.
Indická okurková raita je velmi oblíbená v jarních a letních měsících, protože v horkém počasí osvěží. Používá se jako dip nebo lehký salát a často se podává k hlavnímu jídlu.
Co budeme potřebovat:
1 velkou salátovou okurku
2 šálky bílého řeckého jogurtu
1 zelenou čili papričku
2 lžíce nakrájené máty + pár lístků na ozdobu
Citronovou šťávu
Sůl, cukr, mletý římský kmín
Postup:
Okurku oloupeme, nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme zelenou čili papričku nasekanou najemno (semínka odstraníme).
Pak přidáme jogurt. Pokrm ochutíme solí, kmínem, cukrem a citronovou šťávou. Přidáme mátu, ale pár lístků si necháme na ozdobu. Vše promícháme.
Mísu s raitou vložíme do lednice a tam ji necháme alespoň tři hodiny, nejlépe však přes noc. Poté podáváme.
Zdroj: allrecipes.com, en.wikipedia.org, bbc.co.uk