Hobak Bokkeum je jednoduchý korejský pokrm, který můžete použít jako salát nebo přílohu. Dělá se z cukety a je hotový raz dva. My vám přinášíme recept.
Tento pokrm je zdravý a na jeho výrobu není třeba mnoho surovin. Všechny jsou dostupné nebo nahraditelné. Saeujeot lze nahradit rybí omáčkou a vegetariáni mohou použít sójovou omáčku. Kdo chce, může do pokrmu přidat i nasekanou cibuli.
Co budeme potřebovat:
1 střední cuketu
2 čajové lžičky saeujeotu (solené krevety) nebo rybí omáčky
1 čajová lžička mletého česneku
1 pórek jemně nasekaný
1 čajová lžička sezamového oleje
1 čajová lžička sezamových semínek (nejlépe drcených)
slunečnicový olej
Postup:
Omytou cuketu rozkrojíme podélně na půlky a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme příčně na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu. Vložíme do něj cuketu, česnek a saeujeot nebo rybí omáčku. Dobře promícháme a 2-3 minuty smažíme. Pak podlijeme troškou vody.
Dále přidáme sekaný pórek, sezamový olej a sezamová semínka. Pokračujeme ve vaření, dokud cuketa nezměkne a nebude průsvitná. Poté můžeme servírovat.
Zdroj: koreanbapsang.com