Tuto krémovou kukuřičnou polévku můžete dostat v Japonsku. Hodí se k ostatním japonským pokrmům západního stylu a je velmi jednoduchá na přípravu.
Tato polévka v západním stylu byla do Japonska pravděpodobně přivezena z Francie. Svým způsobem připomíná japonské polévky surinagashi a dashi. Její výroba je snadná a všechny suroviny jsou lehce dostupné.
Co budeme potřebovat:
2 lžíce másla
1/2 cibule, jemně nasekané
1 lžíce mouky
1 a půl šálku kuřecího vývaru
1 plechovka kukuřice (případně stejné množství vařené mražené kukuřice)
1 šálek mléka
3 lžíce smetany
sůl
bílý pepř
sekaná petrželka na ozdobu
Postup:
Nejprve v hrnci rozpusťe máslo při mírné teplotě. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezměkne. Poté přidejte mouku a minutu ji povařte za stálého míchání.
Potom přilijte kuřecí vývar a zvyšte teplotu. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu. Pak přidejte kukuřici a smetanu a dále vařte.
Nakonec polévku rozmixujte na hladký krém, do kterého vmíchejte mléko. Osolte, přidejte bílý pepř a jednotlivé porce ozdobte petrželkou. Můžete podávat třeba s opečenými tousty nebo chlebem.
Zdroj: japanesecooking101.com