Které letošní japonské Netflix série & filmy stojí opravdu za zhlédnutí?

Lenka Leskova
Film / TV
Foto: Netflix

Pokud máte chuť alespoň na chvíli vyměnit korejské filmové či seriálové kousky za něco jiného, máme pro vás seznam japonské tvorby, kterou si určitě nezapomeňte pustit.

Drawing Closer

Od 27. června najdeme na Netflixu dojemný romantický příběh dvou lidí, který je natočený podle známého románu Yomei Ichinen to Senkoku Sareta Boku ga, Yomei Hantoshi no Kimi to Deatta Hanashi. Akito Hayasaka (Ren Nagase) je talentovaný umělec. Usilovně pracuje na tom, aby se mohl zúčastnit výstavy Nika Exhibition, ale celý jeho plán překazí diagnostikování srdeční vady. Doktoři mu sdělí, že mu zbývá už jen rok života. Přestože je zoufalý, své emoce nevyjadřuje a všechno skrývá ve svém nitru. Jednoho dne potká na střeše nemocnice Harunu Sakurai (Natsuki Deguchi), která je také vážně nemocná a za půl roku už tu možná nebude. Padnou si do oka a začnou se sbližovat, ale Akito Hayasaka stále tají svou diagnózu. Příběh natočil režisér Takahiro Miki. Film trvá 118 minut.

City Hunter

Populární japonská manga se letos dočkala filmové adaptace, v níž hlavní role ztvárnili Ryohei Suzuki a Misato Morita. A jelikož je v temném nočním Tokiu mnoho zákoutí, které je třeba na základě daných misí vyčistit, právě to je prací hlavního hrdiny. Jeho slabostí jsou krásné ženy, kterým nikdy neodolá. Když však dostane nějakou zakázku od klienta, odvede vždy vynikající práci, protože má skvělou kondičku a vyniká elitními střeleckými dovednostmi, ale i chladným a rozvážným přístupem, který si daná mise vyžaduje. Když je zavražděn jeho parťák Makimura, začíná spolupracovat s jeho sestrou Kaori (Misato Morita). Vytvoří tak nový tým, který se snaží odhalit, co stojí za jeho smrtí. Snímek City Hunter je na Netflixu dostupný od 25. dubna.

Tokyo Swindlers

Takumi Tsujimoto (Go Ayano) jednoho dne vkročí do světa podvodů s nemovitostmi. Harison Yamanaka (Etsushi Toyokawa) vede skupinu podvodníků, kteří se vydávají za majitele nemovitostí a profitují z jejich nelegálního prodeje. Jejich skupinka sa náhle ocitne zapletená v obrovském podvodném případě, který zahrnuje 10 miliard jenů. Podaří se jim uskutečnit tak obrovský podvod? O režii a scénář se postaral One Hitoshi (Elpis, Bakuman, Sunny). Příběh je založen na stejnojmenném románu od Kou Shinjoa, jenž čerpá ze skutečného incidentu o skupině podvodníků, kteří využívají transakce za nemovitosti jako návnadu, aby získali pořádné množství peněz. Série Tokyo Swindlers vyšla na Netflixu 25. července a má 7 epizod.

The Parades

Další film, který si určitě nezapomeňte jeden večer pustit, je The Parades. Na Netflixu vyšel 29. února a trvá 132 minut. Minako (Masami Nagasawa) zemřela, ale zanechala po sobě nejaké nedořešené záležitosti. Zúčastní se tedy průvodu pro mrtvé, které se konají jednou za měsíc. Tyto průvody vznikly proto, aby se zemřelí mohli setkat se svými milovanými. Podaří těm, kteří po smrti uvízli v říši duchů naplnit své poslání? Najdou pak konečně klid?

House of Ninjas

Seriál House Of Ninjas mají na svědomí Toho Studios. Rodina Tawara je poslední rodinou ninja klanu. Po incidentu v minulosti opustila své kořeny, ale nyní se musí poprat s největší krizí v japonských dějinách, která hrozí, že otřese národem až do samého jádra. Hlavního hrdinu jménem Haru si zahrál herec Kaku Kento. V seriálu se však předvedli i Eguchi Yosuke a Kimura Tae. Seriál na Netflixu vyšel 15. února 2024 a má 8 epizod.

Golden Kamuy

Příběh se odehrává v době Meiji na ostrově Hokkaido. Saichi Sugimoto (Kento Yamazaki) je válečným hrdinou rusko-japonské války. Nyní se snaží vést nový život. Aby získal nějaké peníze a mohl žít podle plánu, začne rýžovat zlato. Pak se doslechne o existenci hromady zlata, která patřila domorodému lidu Ainu, ale byla ukradena mužem známým pod jménem Noppera-bo. Jednoho dne Saichiho napadne divoký medvěd. Zachrání ho žena z klanu Ainu, které říkají Asirpa (Anna Yamada). Její otec byl zabit mužem, který ukradl právě to zlato, po kterém Saichi pátrá. Film je založen na manga sérii Golden Kamuy a vyšel 19. ledna 2024.

Chastity High

Ichica Arisawa (Ai Mikami) nastupuje na prestižní dívčí střední školu, kterou navštěvují děti z bohatých rodin. Od rozvodu rodičů žije se svou matkou Chihiro (Yo Yoshida), které bývalý manžel zanechal obrovské dluhy. Její matka se tak ze všech sil snaží sehnat dost peněz na zaplacení školného v naději, že bude mít její dcera lepší budoucnost. Když je Ichica na střední škole druhým rokem, škola se spojuje s chlapeckou střední školou a stává se koedukační. Studenti jsou ze změny nadšení, ale jedno přísné pravidlo je nepotěší. Na škole totiž nově platí zákaz randění. Pokud bude některý žák přistižen při porušení tohoto pravidla, bude vyloučen ze školy. Seriál vyjde 29. srpna.

Zdroj: asianwiki.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.