Producent Physical: 100: Chtěl jsem vzít soutěžícím to nejcennější, jejich tělo

Michaela Pašková
Film / TV
FOTO: Netflix

Nová reality show od Netflixu proti sobě postavila sto soutěžících, kteří testují své fyzické schopnosti podle jednoduchého pravidla: Buďte nejsilnější a získejte výhru 300 milionů wonů.

Reality show, která byla poprvé uvedena 24. ledna, vzbudila díky gladiátorskému stylu bojů a prostředí připomínajícímu seriál Squid Game obrovský rozruch doma i v zahraničí.

Svým divákům Physical: 100 představuje dlouhý seznam soutěžících ve špičkové formě, a to olympijské medailisty, šampiony v kulturistice, příslušníky speciálních jednotek, trenéry, fitness influencery a tak dále.

Samozřejmě se producenti nezaměřili jen na pány, ale mezi soutěžícími nalezneme i příslušnice něžného pohlaví. Mnoho pánů se nám třeba ihned na začátku ‚zamilovalo‘ do roztleskávačky. Pak přišla jiná dáma a reakce byla ve stylu ‚kruci, nebudu nevěrný‘.

FOTO: Netflix

Nám mnoho tváří zřejmě nic neřekne, ale soutěžící se mezi sebou poznávají. Své štěstí přišel zkusit i Choo Sung Hoon, bojovník smíšených bojových umění a judista, který má doma několik olympijských medailí. Před pár lety zazářil v populární show The Return of Superman a od té doby je znám jako taťka Sarang. Dále Cha Hyun Seung, model a tanečník, znám především svými vystoupeními s uznávanou sólistkou Sunmi. Hned v úvodu prohlásil, že se přihlásil do Physical: 100, aby otestoval své limity. Objevil se také v první řadě Single’s Inferno, takže soutěžící pronášeli poznámky, že ho Netflix prostě miluje.

Jang Hogi, producent pořadu, přičítá popularitu Physical: 100 upřímnému lidskému příběhu a vizuálnímu zpracování reality show. „Chtěl jsem pořad umístit mezi realitu a fantasii. Ačkoli se zabývá realistickým tématem, chtěl jsem soutěžící pomocí vizuálních prvků zmást v tom, jestli je vše skutečné nebo ne.“

Producent, který se podílel na investigativním novinářském programu PD Notebook a produkoval dokumenty z dílny MBC, uvedl, že projekt poprvé navrhl Netflixu v roce 2021 v rámci snahy oslovit globální publikum.

„Vzhledem k tomu, že rozdíly mezi žánry ztratily smysl, chtěl jsem zkusit něco nového.“

Prozradil, že za vznikem Physical 100 stojí jeho osobní zkušenost z výkonu povinné vojenské služby u jednotky speciálních sil, kde se setkal po fyzické stránce se zdatnými lidmi z různých prostředí. Svůj nápad na přežití ‚dokonalé postavy‘ rozvinul poté, co během pandemie viděl několik postů o tom, jak lidé podstupovali nejrůznější fyzické výzvy.

Fyzická soutěž testuje schopnosti soutěžících, kteří v sérií úkolů stojí jeden na jednoho a jindy musí spolupracovat. Soutěžící se nejenom měří v síle a rychlosti, ale také v mazané strategii, což někdy vede k nečekaným výsledkům.

Jeden z dramatických momentů vzniká, když soutěžící jako poražení opouštějí hru a musí kladivem rozbít sádrové torzo své postavy.

„Ve Squid Game poražení prostě umírají. Myslel jsem, že odstranění jmenovek soutěžících a loučení se s nimi by se divákům nelíbilo. Chtěl jsem soutěžícím vzít to nejcennější, něco, co se rovná jejich životu, a to bylo jejich tělo. Takže proto rozbíjejí svá sádrová torza. Nakonec byli všichni až na jednoho zničeni.“

Povzbuzen celosvětovým úspěchem vyjádřil producent naději na druhou řadu s novými soutěžícími. „První řada byla stvořena v Koreji, ale chtěl bych také vytvořit pořad podle kontinentů nebo kultur. Pokud bych to mohl natočit s globálními soutěžícími, chtěl bych to zkusit.“

Pojďme se společně podívat na pár soutěžících, kteří by vám mohli utkvět v paměti.

Choo Sung Hoon a Cha Hyun Seung už byli zmíněni.

An Da Jeong je populární kulturistkou a trenérkou, která vyhrávala mezinárodní soutěže a je považována za jednu z nejlepších kulturistek v korejské historii. Dustin Nippert je americkým baseballovým hráčem, který byl v roce 2002 draftován prvoligovým týmem Arizona Diamondbacks. Tento 180 cm vysoký nadhazovač přišel v roce 2011 do Koreje, aby hrál za tým Doosan Bears. Je držitelem rekordu v nejdéle trvající kariéře zahraničního hráče. Hwang Bit Yeoul se věnuje CrossFitu, kdy se účastní mezinárodních crossfitových utkání, a rovněž je ambasadorkou společnosti Lululemon Korea.

Im Jeong Yun je kulturistou, modelem a studentem Korejské národní sportovní univerzity, kde studuje tělesnou výchovu. V prvním úkole na sebe upozornil, když zvítězil nad šampionem v páce a ‚nejsilnějším mužem Koreje‘ Ha Je Yongem. Jang Eun Sil je členkou jihokorejského národního wrestlingového týmu, jejíž koníčkem je kromě CrossFitu také ssireum, tradiční forma korejských zápasů. V úvodním medailonku řekla, že posledních 20 let nedělá nic jiného, než cvičí. Provozuje kanál na YouTube, kde zveřejňuje vlogy a cvičební videa.

Jang Seong Min je ragbistou, který byl v jihokorejském národním týmu na Letních olympijských hrách 2020 v Tokiu. Kim Kang Min je kulturistou a youtuberem, který pracuje také jako trenér a vlastní svou značku oblečení a doplňků stravy. V Physical: 100 soutěží se svou manželkou Song A Reum, kulturistkou a fitness modelkou. Ve svém úvodním medailonku řekl, že jsou manželským kulturistickým párem. Manželé jsou šest let a mají šestiletou dceru.

Kim Min Cheol je členem korejského národního lezeckého týmu a pracuje ve speciálním týmu horské záchranné služby v Buchansanu. V úvodu řekl, že jeho svaly vznikly spíše v rámci každodenní záchrany lidí než v posilovně. Díky svým lezeckým dovednostem se v předběžném závěsném úkolu umístil na prvním místě. Shim Eu Ddeum je populární fitness youtuberkou, která se dříve účastnila soutěží v kulturistice. Na svém YouTube kanále zveřejňuje videa a vlogy o protahování a cvičení. V úvodu řekla, že je ‚ambiciózní, pokud jde o cvičení nebo dělání něčeho fyzického‘.

Hwang Ji Hun, známý také jako Agent H, je mediálně známá osobnost a seržant v záloze jihokorejského námořnictva. Spolu s dalšími členy jednotky vede společnost Kick the Hurdle Studio, která se zabývá vysíláním a mediální produkcí. Pod tuto společnost spadá i Kim Jin Young z druhé série Single’s Inferno. Caro je crossfiter, model a populární youtuber, který na svém vlogovém kanálu sdílí své tréninky a každodenní život. Ostatní soutěžící o něm mluví jako o ‚korejském Herkulovi‘. Videa natáčí také se svou manželkou, architektonickou designérkou a influencerkou.

Jeon Young je tanečníkem, choreografem a vedoucím prvního korejského týmu tzv. kontorsionistického tance, při kterém to vypadá, že tanečníci nemají žádné kosti. S Netflixem spolupracoval již dříve, a to jako choreograf zombie seriálů Kingdom 1 & 2 a Hellbound. Kim Chun Ri je známou kulturistkou a trenérkou, která vyhrála soutěže včetně mistrovství Evropy v kulturistice PCA a mistrovství Asie/světa PCA.

Kim Kyung Jin je bývalým trenérem a vysokoškolským učitelem tělesné výchovy, který před pěti lety přešel k farmaření. Sice v úvod řekl, že pěstuje zeleninu pro zdraví lidí, ale přihlásil se, aby lidem ukázal, jak může férově soutěžit. Park Min Ji je ssireum zápasnicí (tradiční korejský styl), která sama sebe nazývá ‚bohyní na písku‘.

Sledujete Physical: 100? Máte svého favorita?

Zdroj: koreatimes & marieclaire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.