Jeff Satur prozradil proč ho baví zpívat, stará se o svůj vzhled a co považuje za lepší na dámském oblečení

Michaela Pašková
Film / TV
FOTO: Wayfer Records

Oblíbený thajský umělec, který nás jako Kim okouzlil v megahitu KinnPorsche, poskytl rozhovor pro magazín G Music. V tomto článku se rovněž dozvíte, co má společného s Billkin a členem skupiny ASTRO, Cha Eun Woo.

Proč mě baví zpívat?

Neumím nic jiného. Nevím, jak na tuto otázku odpovědět, protože jsem zpíval, co si pamatuji. A jak jsem pokračoval ve zpívání, bylo to zábavné bádání, protože zpěv má tolik podob a já jsem je ještě všechny neprozkoumal. Zpívání je pro mě prostě vždy příjemné. Když zpívám, cítím se šťastný. Pomáhá mi to při špatných událostech, dokonce si zpívám, když jdu do strašidelného domu.

Kdybych měl definovat, jaký jsem umělec?

Jsem umělec, který je věrný sám sobě. Dělám to, co chci. Dříve mi záleželo na spoustě věcech, ale teď už je mi to jedno. Dělám to, co chci, užívám si života a tenhle požitek využívám pro své písně. Chci, aby všichni byli každý den šťastní a inspirovaní, protože život nemusí být těžký.

Vlastně mám ještě spoustu věcí, které chci vyzkoušet. Myslím, že je zábavné zkoušet věci, které jsem předtím nikdy nedělal a to je droga v tom být umělcem. Mám pocit, že je mnoho věcí, které jsem v rámci své umělecké činnosti ještě nevyzkoušel. Zpívání je vyprávění vlastního příběhu a co se týče herectví, tak je to vyprávění příběhu postavy.

Obojí je vyprávění příběhu. Liší se jen způsobem, jakým to děláte. Zpívání je obvykle vyprávění příběhu o sobě, někom blízkém nebo tom, co jste viděli. Ale herectví je vyprávění příběhu postavy a jejich zážitcích, takže způsob, jakým vyprávíte, bude jiný.

Co je na tvorbě písně nejtěžší?

O čem ji napsat. Když už mám melodii, třeba celou píseň, ale nemám nic, o čem bych chtěl mluvit. V těchto dnech mi to trvá delší dobu. Někdy dokonce celý den, od rána do večera. Upravuji to, co jsem už napsal, jen to přepisuji. Čas, který zabere psaní a přepisování textů je v procesu tvorby nejdelší.

Inspirace k psaní písní.

Vlastně je všude. Když něco čtu nebo vidím za jízdy autem a inspiruje mě to, tak to pak použiji při psaní. Mám pocit, že když udělám písničku, která se mi líbí, tak to stačí. Pokud lidé, kteří poslouchají mé skladby, mají pocit, že naplňují část jejich života, pak to stačí.

Píseň, která mě nejvíce vystihuje?

Nemohu si vybrat, protože každá skladba má jiný úhel pohledu. Musíte zkombinovat všechny skladby, aby z toho vzešel Jeff Satur. Hide je jedna z mých písní, pro kterou mám anglickou verzi. Vlastně jsou věci, které bych rád ztvárnil odlišným způsobem. Pokud jde anglická verze cítit jinak, tak je to odlišný song s podobnými složkami. Mám pocit, že si člověk představí úplně jinou věc.

Jaký je důvod, proč se starám o svůj vzhled?

Protože když to dělat nebudu, nikdo se o mě nebude zajímat. Ne, prostě buďte sami sebou a oblékejte se jak chcete. Oblékání mě baví, takže každý den je pro mě zábavný. Hej, co si dneska obléknu? Někdy si vezmu stejnou košili, ale sladím ji jinak. Energie mého outfitu dodává i jinou energii mé osobnosti, takže zkouším různé styly. Co mám opravdu rád na dámském obléčení je to, že má tolik detailů. Pánské jich tolik nemá, dámské jich má mnohem víc.

Jaká je skladba Fade (Forget how to Forget (Zapomenout, jak zapomenout)?

Už jsem zapomněl, co je konceptem té písně. U tvorby téhle skladby jsem četl knihu, kde stálo, že nejlepší způsob jak na někoho zapomenout je zaneprázdnit se tím či oním. Skutečně jsou kroky 1, 2, 3, 4, 5, ale zapomenete na ně. A až na ně opravdu zapomenete, nebudete si pamatovat jak, prostě jste zapomněli. Když se záměrně snažíte zapomenout, nevíte jak, protože jste zapomněli, jak se zapomíná. Chápete to? Dokonce ani já ne. Dobře, tak to bylo.

Fanoušci říkají, že žijí dobrý život nebo budou mít pěkný den kvůli mé tvorbě.

Chtěl bych říci, že důvodem, proč stále pracuji, jste vy všichni. Je to o dávání a přijímání. Pokud bych směl něco říci, řekl bych, že chci, abyste se měli rádi tak, jak zbožňujete mě. Byli na sebe hrdí tak, jak jste na mě. Měli se rádi. Obejměte někoho tak, jak chcete mě. Užívejte života.

Není to tak dlouho, co bylo oznámeno, že se Jeff Satur, Billkin (Billkin Puttipong Assarattanakul) a Cha Eun Woo ze skupiny ASTRO zúčastní nového ročníku festivalu KonnecThai, jehož název je odvozen od slov Korea + Connect + Thai.

Festival v sobě kombinuje vynikající charakteristiky obou zemí. Ať jde o kulturu, hudbu, umění, tanec, výrobky nebo potraviny, které jsou z obou zemí populární po celém světě. Festival tak znovu potvrdí úzké vztahy mezi Jižní Koreou a Thajskem.

Jeff Satur dokonce natočil video, ve kterém poděkoval za pozvání.

„Ahoj, jsem Jeff Satur. Ve dnech 29. a 30. dubna budu mít možnost zúčastnit se festivalu pořádaném Thajskem a Koreou, který se bude jmenovat KonnecThai. Poprvé budu vystupovat a spolupracovat s hercem, kterého zbožňuji. Je jím Cha Eun Woo. Cítím se tak nadšený. Chtěl bych poděkovat pořadatelům KonnecThai, kteří mě pozvali, abych byl jedním z thajských umělců v této show. Opravdu si toho cením.

Také dne 29. dubna bude pořádána tisková konference, které se já a Cha Eun Woo zúčastníme. Někteří ze šťastných fanoušků dostanou šanci se k akci připojit a vidět ji. Na místě by měl být coffee truck a fotobudka, kterou ve spolupráci s KonnecThai připravujeme zdarma pro všechny fanoušky, kteří si zakoupí lístky. Uvidíme se 29. a 30. dubna na výstavišti Impact. Připravím pro vás všechny speciální show! Veškeré podrobnosti o akci najdete na Instagramu KonnecThai. Uvidíme se!“

Zdroj: magazín G Music & KonnecThai

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.