TOP5 nejlepších korejských seriálů s LGBTQ postavami

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: JTCB

Dne 16. července se v Soulu shromáždilo tisíce lidí, aby oslavilo 23. ročník festivalu queer kultury. Vzhledem k tomu, že každoroční akce byla kvůli pandemii na tři roky pozastavena, pomyslnou náplastí na tuto bolístku byly seriály, ve kterých se objevily různé LGBTQ postavy.

Nedávno se vysílala vůbec první reality show sexuálních menšin nazvaná Merry Queer, ve které byly zachyceny skutečné příběhy různých LGBTQ párů. Pojďme se tedy bez dalších okolků podívat na pět seriálů, v nichž vystupují inspirativní queer postavy.

Be Melodramatic (2019)

Tento seriál se točí okolo tří žen po třicítce, které se dělí o své problémy, sny a milostné příběhy. Trojce žije společně s Hyo Bongem (Yoon Ji On), mladším bratrem Eun Jung (Chun Woo Hee). Hyo Bong je vykreslen jako milá a důvěryhodná postava, která pečlivě naslouchá a radí trojici, kdykoli mluví o svých životech.

Od epizody, kdy byl Hyo Bong vyhozen z restaurace jen proto, že jedl venku se svým přítelem, Moon Sooem (Chun Sin Hwan), se seriál zaměřuje na něj. Hyo Bonga tento vyhazov vede k tomu, aby se otevřel Eun Jung a přiznal ji, jak těžké je žít jako gay. Navzdory jeho šokujícímu přiznání lidé kolem něj na jeho sexuální orientaci nějak dramaticky nereagují a chovají se k němu jako obvykle.

Prostřednictvím této postavy seriál představuje rodinu, která přijímá, vítá a oslavuje všechny odlišnosti členů. Seriál byl vysoce hodnocen pro jeho vykreslení ideální společnosti, která zahrnuje lidi s rozmanitým původem, zkušenostmi, přesvědčením a myšlenkami.

Itaewon Class (2020)

Seriál z dílny JTBC sleduje příběh pomsty Park Sae Roye (Park Seo Joon), který přišel o své sny a rodinu díky zákeřnému plánu nastraženému generálním ředitelem Jang Dae Heem (Yoo Jae Myung). Aby se mu pomstil, otevře si restauraci v Itaewonu a jako kuchařku najme Ma Hyun Yi (Lee Joo Young). Jedná se o záhadnou zaměstnankyni, která se neustále hádá s ostatními členy personálů kvůli maličkostem.

V seriálu je Park Sae Roy jedinou osobou, která zná její tajemství. To je odhaleno v posledním kole kuchařské soutěže, když prohlásí: ‚Jsem šéfkuchařka Ma Hyun Yi z DanBamu. Jsem transsexuál a dneska tuhle soutěž vyhraji já.‘ Ukáže se, že Ma Hyun Yi je transsexuál šetřící na operaci. Po odhalení své identity prochází drastickým růstem, protože ji mnozí v podporují v tom, jaká doopravdy je.

Lee Joo Young svým vynikajícím ztvárněním Ma Hyun Yi uspokojila fanoušky webtoonu, když se objevila s nádhernými stříbrnými vlasy, které vypadaly stejně jako ty u její původní kreslené postavy.

Mine (2021)

Seriál se zaměřuje na dvě snachy Hyowon Group, které se chtějí vymanit ze svého omezeného života. Navzdory brilantním rozhodovacím schopnostem se postavení první snachy Jung Seo Hyun (Kim Seo Hyung) ocitne v ohrožení, jakmile vyjde na světlo její vztah s Choi Suzy (Kim Jung Hwa).

Scéna, v níž Seo Hyun odpovídá ‚Ona je moje‘ na otázku Matky Emmy (jeptiška, Ye Soo Jung) slouží jako význam ukrytý za názvem seriálu. Vše se po zodpovězení této otázky zaměřuje na příběh dvojice, počínaje jejich prvním setkáním a shledáním s otevřeným koncem v poslední epizodě.

Díky dějové lince Mine získalo pozitivní recenze diváků, kteří seriál přirovnali ke korejské verzi Carol.

Nevertheless (2021)

Nevertheless z dílny JTBC je romantickým kouskem vyprávějícím příběh dvou lidí s odlišnou filozofií lásky. Seriál si získal značnou pozornost mezi uživateli Netflixu, a to díky neodolatelné Han So Hee a podmanivému Song Kangovi.

V seriálu je také zanesena romantická linka mezi Soon Yol (Lee Ho Jung) a Seo Ji Wan (Yoon Seo Ah). Pár, který si vysloužil přezdívku ‚ Sol-Ji-Wan‘, byl dalším prvkem, který přiměl diváky Nevertheless sledovat. Přestože Soon Yol a Seo Ji Wan byly blízkými kamarádkami už od střední školy, až později si postupně uvědomují své city k sobě navzájem.

Seriál získal nadšené recenze za to, že reálným způsobem vykreslil jejich uvědomění si lásky a následného společného života.

Extraordinary Attorney Woo (2022)

Právě vysílaný seriál Extraordinary Attorney Woo sleduje příběh mladé ženy Woo Young Woo (Park Eun Bin) s Aspergerovým syndromem, která se díky řešení různých případů vypracuje na talentovanou právničku.

V druhé epizodě nazvané ‚Svatební šaty, které sklouzly‘ se Woo Young Woo ujímá případu, kdy otec žaluje hotel o obrovské odškodné za hotelovou nehodu. Ukáže se, že jeho dceři při chůzi uličkou spadly svatební šaty, což vedlo k tomu, že se nevěsta odhalila. Od té doby podstupuje psychoterapii. Čím hlouběji se Woo Young Woo dostává do případu, tím více cítí, že by nevěsta mohla skrývat něco, co před ostatními tají.

Ke konci epizody nakonec nevěsta přiznává otci své city k nejbližší kamarádce. Druhá epizoda dokazuje výjimečné schopnosti Woo Young Woo jako právničky a přirozeně divákům předkládá téma sexuální rozmanitosti.

Zdroj: zapzee.net

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.