Co radí Kang Yoo Seok, hvězda BL seriálu Light On Me, lidem s odlišnou sexuální preferencí?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: WHYNOT Media

V loňském roce byl odvysílán korejský BL seriál Light On Me, který v celkem šestnácti epizodách zprostředkoval divákům zajímavý příběh.

O čem přesně tento BL seriál byl? Tae Kyung je osmnáctiletý student střední školy, který je celoživotním samotářem. Jednoho dne začne zpochybňovat vlastní úsudek a řekne učiteli, že už nechce být déle sám. Problém tkví v tom, že nemá absolutně žádnou představu o tom, jak si hledat přátelé. Učitel mu poradí, aby se přidal do školní studentské rady. Souhlasí, ale zjišťuje, že navazování přátelství může být ještě těžší, než se zprvu zdálo.

Setkává se s místopředsedou rady, Shin Wooem, který je klidný a vyrovnaný, ale zároveň je k němu poněkud chladný a zdráhá se ho přijmout. Nicméně potkává také neuvěřitelně atraktivního předsedu, Da Ona, který jak se zdá, mu okamžitě propadne. Vypadá to, že se mezi nimi pomalu rýsuje románek, ale s tím Shin Woo rozhodně nesouhlasí. Situaci dále komplikuje skutečnost, že Da Onova kamarádka – která ho tajně miluje – žárlí na jejich blízkost a pokouší se mezi ně vrazit klín.

Kang Yoo Seok se fanouškům představil jako Shin Woo a my se teď společně podíváme na to, co na sebe prozradil v rozhovoru pro K-Africa Mag.

Jak by ses představil divákům, kteří ještě Light On Me neviděli?
Jsem Kang Yoo Seok a hraji postavu Shin Wooa, místopředsedu studentské rady na střední škole Saebit Boys. Navenek je chladný, ale uvnitř má vřelé srdce.

Jak probíhala příprava na tvou roli v seriálu?
Kladl jsem si otázky typu, jak mohu tyto scény zahrát efektivněji, protože postava vypadá citlivě a chladně, ale uvnitř je vřelá a má hodně kontrastů. Jak můžu vypadat zábavněji a přitažlivěji? Kolik protikladů by tam mělo být? Myslím, že jsem měl hodně takových starostí.

Byly nějaké obtíže s natáčením během pandemie?
V podstatě jsme byli po každém natáčení v karanténě a dezinfikovali si ruce. Mrzelo mě, že jsem neměl moc času na to jíst nebo si povídat s herci a štábem, se kterým jsem spolupracoval.

Na začátku seriálu můžeme vidět, jak je počáteční interakce tvé postavy a následné zacházení s Tae Kyungem chladné a drsné. Myslíš, že je to kvůli tomu, že na sebe poprvé narazili na chodbě? Proč si myslíš, že tvé postavě trvalo tak dlouho, než začala jednat podle citů chovaných k Tae Kyungovi?
V polovině seriálu se ukáže, že byl Shin Woo šikanován poté, co se mu na střední zalíbil kamarád. Takže se ze začátku obával, že se minulost bude opakovat, a proto záměrně s Tae Kyungem jednal hrubě a odstrkoval ho. Prostě mu trvalo dlouho, než si začal vážit svých citů k němu a opatrně je vyjadřovat.

Oblíbil sis nějakou scénu v tomto seriálu?
Pamatuji si scénu, ve které Shin Woo a Tae Kyung usnuli, když se společně dívali na film. Vypadalo to roztomile a rozkošně, když ti dva seděli vedle sebe a koukali na film.

Žijeme ve světě, který stále dobře nepřijímá lidi s odlišnými preferencemi, pokud jde o sexualitu. Co bys vzkázal mladým lidem, kteří kvůli tomu možná prochází šikanou?
Je opravdu smutné a kruté odmítnout někoho jen protože je jiný. Nicméně jako Tae Kyung měl Shin Wooa, jednou se najde někdo, kdo vám porozumí. Hlavu vzhůru!

Vzhledem ke skvělému přijetí tvé postavy a úspěchu seriálu, dočkáme se druhé řady?
Nebylo by to s podporou mnoha lidí možné?

Co čeká v budoucnu talentovaného herce jako jsi ty?
Chci být hercem, který dokáže ztvárnit různé role, aniž by byl uvězněn v žánru.

Jaké rady bys nabídl nováčkům v zábavním průmyslu?
Jsem jen nováček… Pojďme se společně bavit!

Vzhledem k jeho velkému talentu a smyslu pro humor nebylo žádným překvapením, když streamovací platforma Netflix Korea oznámila, že je součástí obsazení nového seriálu Black Knight. Kromě něj se hlavních rolí v tomto seriálu ujmou Kim Woo Bin, Esom (Lee So Young) a Song Seung Hun.

ZDROJ: k-africamag.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.