Herečka Lee Young Ae podpořila Ukrajinu stědrým darem a povzbuzujícím dopisem

Eva Lenská
Film / TV
Foto: South China Morning Post

Jihokorejské hvězdy se konečně začínají zajímat o dění na Ukrajině. Populární herečka Lee Young Ae napsala ukrajinskému lidu povzbudivý dopis a věnovala opravdu štědrý dar.

Herečka Lee Young Ae, která nedávno zazářila v seriálu Inspector Koo, má srdce na pravém místě. Jako jedna z mála jihokorejských hvězd se zajímá o to, co se v současné době děje na Ukrajině.

Ukrajinský velvyslanec Dmytro Ponomarenko se dnes Twitteru podělil o dopis a šek na sto milionů wonů (přibližně 1 892 780,33 czk) od herečky. Komentoval to slovy: „Jsme velmi nadšeni a dojati dopisem a velkým finančním příspěvkem slavné korejské herečky Lee Young Ae, která tak podpořila Ukrajinu a požádala o co nejrychlejší ukončení války! Dary budou využity na potřeby obětí ruské agrese.“

Nesmíme zapomenout ani na povzbudivý dopis, který herečka Ukrajincům poslala. Zde je jeho překlad:

„Drazí ukrajinští občané,

jsem Lee Young Ae, herečka žijící v Koreji. Jako členka rodiny veteránů, kteří prošli válkou, vnímám hrůzy války intenzivněji než kdokoli jiný.

Upřímně doufám, že válka skončí a na Ukrajině bude co nejdříve nastolen mír, a modlím se za blaho a bezpečí všech ukrajinských občanů.

Ukrajinci, kteří milujete svobodu a mír, doufám, že neztrácíte naději a odvahu!

Jako občanka nezávislé Koreje, která miluje mír, bych ráda předala své malé, ale vzácné srdce ukrajinskému lidu. Kéž vám Bůh vždy žehná.“

Zdroj: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.