Přinášíme vám 7 zajímavých tipů na korejské seriály z historického prostředí

Eva Lenská
Film / TV
Foto: KBS2

Máte rádi jihokorejské historické seriály a čas od času nevíte, který si pustit? Máme pro vás sedm skvělých tipů a u každého naleznete i odkaz na české či slovenské titulky. Čeká na vás pořádná porce romantiky, dobrodružství, intrik, soubojů i slz.

Royal Secret Agent

Úředník Yi Geom nemá žádné cíle, jen se baví a hraje hazardní hry, což je zakázáno. Když je přistižen, dostane za úkol dělat tajného královského komisaře, odhalovat nezákonné činy a vykořenit korupci v řadách úředníků a šlechty. Naštěstí má schopné pomocníky: věrného sluhu Chun Sama a odvážnou Hong Da In, která potřebuje zjistit, kdo může za smrt jejího otce. Tato trojice zažívá na svých cestách mnoho dobrodružství, ústrků i radostných chvil. Mnohokrát jim jde o krk, ale naštěstí z toho vždycky nějak vybruslí. Nutno dodat, že hlavní roli ztvárnil Kim Myung Soo neboli L z Infinite a vyloženě si ji užíval. Působil vznešeně jako opravdový šlechtic. Seriál oplývá akcí, humorem i špetkou romantiky. České titulky naleznete zde.

Foto: KBS2

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Tento tip potěší zejména fanoušky Lee Joon Giho a IU. Go Ha Jin je zklamaná životem i zradou přítele, který jí zanechal jen dluhy, a nejraději by už se vším skoncovala. Když se najednou objeví v době Goryeo, nevěří vlastním očím. Ocitne se v lázni, obklopená tlupou spoře oděných princů a postupně zjistí, že je sestřenicí manželky jednoho z nich a jmenuje se Hae Soo. Její srdce však upoutá drsný Wang So, kterému přezdívají Vlčí pes. Ten chlap nosí masku a v hloubi duše skrývá hořkost, kterou hojí krutostí. V seriálu si zahrálo mnoho pohledných a skvělých herců jako Kang Ha Neul, Ji Soo, Nam Joo Hyuk, Hong Jong Hyun a Baekhyun z EXO. Nebudu vám lhát, budete potřebovat kapesníky, a to hodně. Přesto vás okouzlí atmosféra, souboje, pletichy, bolavá láska i kostýmy. České titulky naleznete na tomto webu.

Foto: SBS

The King’s Affection

Dvojačata v královské rodině přináší smůlu, tudíž je třeba dceru zabít. Jen královna však ví, že přežila a později se jako služka Da Mi vrací do paláce. Mladý princ si všimne, že jsou si podobní a vymění se s ní. To však vede jen ke zkáze a smrti. Na trůn tak usedá dívka, která musí všechno utajit. Naštěstí má po boku věrného učitele, který nechápe, proč ho korunní princ tak přitahuje. I v tomto seriálu jde o krk a intrikami se nešetří. Mít dobré přátele je však velká výhra a pro lásku se musí riskovat vše. Park Eun Bin se skvěle zhostila hlavní role, mluvila hlubším hlasem a naučila se mužská gesta. Rowoonovi ze skupiny SF9 padl joseonský šat jako ulitý. Vzájemná chemie nechyběla. České titulky naleznete na Netflixu.

Foto: KBS2

Bossam: Steal the Fate

Ba Woo je muž, který se živí únosem vdov, karbanem a krádežemi. Tají svou skutečnou totožnost. Má syna a věrného kamaráda Cheon Baea. Jednoho dne spolu unesou ženu, která je dcerou krále a snachou proradného I Yi Cheoma. Krátce na to přichází na řadu kolotoč útěků, intrik a tajemství. Nechybí ani jeden urozený ctitel, I Yi Cheomův nejmladší syn Dae Yeop. Princezna a únosce se prostřednictvím malého Cha Dola pomalu sbližují a společně překonávají nástrahy osudu. Neobvyklé téma a skvělé výkony Jung Il Wooa i Kwon Yuri jsou největší předností tohoto seriálu. Nechybí ani humor a něžná ušlechtilá romantika. České titulky naleznete zde.

Foto: MBN

My Country: The New Age

Pokud chcete zažít počátky doby Joseon z realističtější stránky a nebojíte se krutosti, násilí, nelítostných intrik, bude tento kousek přímo pro vás. Dva dobré přátele rozdělí nedorozumění a válka. Seo Hwi je válečník. Jeho otec Seo Geom je slavný vojevůdce. Seo Hwi nedělá kompromisy, když jde o nespravedlnost. Nam Sun Ho vyrůstal v chudých poměrech a přijde o svůj sen. Ve válce pozná nejen bolest a krutost, ale také oddané přátele. Seo Hwi mu však stále chybí. Dokážou své dávné přátelství vzkřísit? Tento seriál nepohlíží na dějiny příliš romanticky, nicméně nabízí parádní herecké výkony Woo Do Hwana, Jang Hyuka a Yang Se Jonga. České titulky najdete na tomto webu. Případně na Netflixu.

Foto: JTBC

Empress Ki

Čingischán vybudoval říši, která se rozkládala v rozsáhlých oblastech východní Asie a východní Evropy. V dynastii Jüan, kterou Čingischán založil, měla po 37 let obrovskou moc jedna žena. Nepocházela ani z mongolského rodu, ani z čínského rodu Chan. Pocházela z Goryea, malého království na Dálném východě. Do Mongolska se dostala proti své vůli, ale nějakým způsobem překonala své nízké postavení a stala se poslední císařovnou. V hlavní roli skvělá Ha Ji Won, milovnice kaskadérských a bojových scén. Stejně dokonalý je i Ji Chang Wook v roli císaře Hui Zhonga. Nenechte se zaskočit 51 epizodami, stojí to za to. České titulky naleznete na tomto webu.

Foto: MBC

The Tale Of Nokdu

Jeon Nok Du žije se svým otcem a starším bratrem na ostrově. Je obratný v šermu a velmi odhodlaný. Když je jednoho dne napadane skupina nájemných vražedkyň, začne uvažovat, co je k tomu vedlo. Tuší, že to souvisí s jeho minulostí a postupně touží stále víc zjistit, proč nesměl na pevninu a kým vlastně je. Všechny stopy vedou do vesničky vdov, kam muž nesmí vkročit, a tudíž mu nezbývá nic jiného, než se převléci za ženu a vydávat se za paní Kim. Ve vsi žije mladá osiřelá dívka jménem Dong Joo, která se školí na gisaeng, ovšem i ona má své tajemství a úkol, který musí splnit. Shodou okolností ty dvě skončí v jednom pokoji. Jang Dong Yoon je jako žena bezkonkurenční. Dokonce úchvatně tancuje. A když se zase promění v muže, je vážně charismatický, takže se nelze divit, že mu Kim So Hyun propadne. Slovenské titulky naleznete zde.

Foto: KBS2

Jak se vám naše tipy líbí, milí čtenáři. Který jihokorejský historický seriál máte rádi vy a proč? Nebojte se vyjádřit. Budeme se těšit na vaše doporučení.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.