Kapela LUNA září na hudebním nebi. Jak je s ní spojena Produce 101 Season 2 a kapely Maroon 5, Coldplay a CNBLUE?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Singles

Milovníci seriálů si momentálně užívají sledování Let Me Be Your Knight z dílny SBS. Členové kapely LUNA společně nafotili fotografie pro magazín Singles, kterému poskytli také rozhovor.

Let Me Be Your Knight je romantický seriál o úspěšné kapele LUNA a falešné doktorce In Yoon Joo (Jung In Sun), která shodou obrovským náhod začne žít v dormu a léčit Yoon Tae Ina (Lee Jun Young z U-KISS). Ten je leaderem, hlavním vokalistou a producentem kapely, ale bohužel je náměsíčný.

Role Lee Shina, basisty kapely, se ujal JR ze skupiny NU’EST. Sólista Yoon Jisung, který působil v legendárních WANNA ONE, ztvárňuje bubeníka Kim Yoo Chana a Woo Ga Ona, klávesistu a nejmladšího člena, hraje Donghyun z AB6IX. V roli sub-vokalisty a kytaristy Seo Woo Yeona můžeme sledovat herce z JYP Entertainment, Jang Dong Joona.

Přestože se jedná o fiktivní kapelu, vydala hudební video, singl album a nyní se účastnila skupinového focení!

Zatímco Lee Jun Young si obvykle užívání kreslení, aby se zbavil stresu, v těchto dnech si zvykl pročítat scénář. Proč to dělá? Jeho cílem je se na jakémkoliv místě okamžitě dokonale vžít do role. „Tento projekt byl jako zkouška toho, jak se dokážu soustředit na svou postavu.“

I když hraní v Let Me Be Yout Knight pro Yoon Jisunga znamená herecký debut, již dříve předvedl svůj herecký talent v muzikálech. Nicméně prozradil, že při sledování prvního dílu byl stále nervozní. Díky svým hereckým kolegům, JR a Donghyunovi, se kterými soutěžil v Produce 101 Season 2, se dokázal v neznámém prostředí naprosto uvolnit. „Protože jsme spolupracovali jako jeden tým v kapele LUNA, sblížili jsme se tak, že jsme přirozeně začali mluvit o tom, že bychom po dokončení natáčení chtěli jet na společný výlet. Poprvé po dlouhé době jsem cítil sounáležitost s týmem, takže to bylo jako bych dostal zelenou po mých osamělých sólo propagacích.“

Dále zmínil, jak je odlišné nahrávání skladeb kapelou a klasické nahrávání alb. „Bylo tam hodně pokynů, kdy jsem musel dělat hrubé zvuky a cítil jsem tlak z toho, že musím při hraní na bicí zazpívat vysoké tóny.“ Navzdory těmto obavám byl schopen předvést svou profesionalitu prostřednictvím neuvěřitelného ponoření do role.

Zatímco Donghyun a jeho postava klávesisty mají naprosto odlišné osobnosti, jejich láska k hudbě je stejná. Donghyun prozradil, že byl od střední školy v kapelách a jeho snem bylo stát se muzikantem, který dělá hudbu jako Jang Beom June a Maroon 5. To mu umožnilo více se soustředit na svou roli člena kapely LUNA a užívat si nahrávání hudby.

Při práci na svém prvním seriálu od veřejnoprávní vysílací stanice ronil slzy poté, co mu Jeon Woong z AB6IX poslal vůz kávou. Navíc mohl pracovat po boku některých známých tváří, Yoon Jisunga a JR. „Při propagování jako tým byli členové kapely LUNA schopni vyplnit osamělost a prázdnotu, kterou jsem cítil, když jsem začal se sólo aktivitami. Herectví vyneslo na světlo mou vnitřní stránku, se kterou jsem se ještě nesetkal.“

Let Me Be Your Knight je také hereckém debutem pro JR, ale protože celé ty roky vedl členy v NU’EST, nepřipadala mu role Lee Shina úplně neznámá. „Je to odlišný tým, ale protože se jedná o rozšíření mé hlavní práce, chtěl jsem se ještě více soustředit. Když se mé propagace překrývaly, i když jsem se musel vzdát spánku, neflákal jsem se analýzou scénáře a dokonce jsem urputně cvičil na basu. V těchto dnech soustavně cvičím na koncert NU’EST, ale i když jsem zaneprázdněn, jsem šťastný, že mohu dělat tyhle věci.“

„Vzhledem k tomu, že Let Me Be Your Knight je mým prvním projektem, je o to vzácnější.“ Poznamenal, že čtení komentářů od diváků mu pomáhá uvědomovat si svůj vlastní růst a chce vyjádřit svou vděčnost. JR dodal, že protože byl vždy leaderem své skupiny, našel zábavu v tom, že pro změnu spoléhá na starší členy v LUNA.

Díky svému chraplavému hlasu Jang Dong Joo od mládí slýchával, že by mohl být rockovým muzikantem. V koutku duše si to navíc sám přál. Ztvárněním kytaristy si tak prostřednictvím Let Me Be Your Knight mohl z části splnit svůj sen. Jang Dong Joo se podělil o to, že hodně cvičil a sledoval videa Coldplay a CNBLUE. „Chci se setkat s našimi Moonlight (fanoušci) ve velké koncertní hale,“ zavtipkoval.

Zdroj: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.