Jang Dong Yoon namluvil aktivistu Chun Tae-ila a přiznal, že si píše deník

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Marie Claire Korea

Sympatický herec Jang Dong Yoon, kterého můžete znát například ze seriálu Search, si vyzkoušel zase něco nového. A právě o tom hovořil během focení pro časopis Marie Claire Korea.

Ačkoli je známý jako herec, tentokrát si vyzkoušel tak trochu jinou roli. Namluvil postavu Chun Tae-ila ve stejnojmenném animovaném filmu, který má na svědomí režisér Hong Jun Pyo.

Snímek pojednává o životě dělnického aktivisty Chun Tae-ila (1948-70), který se upálil, aby upozornil na špatné pracovní podmínky v 60. letech 20. století. Přestože se v kinech objeví až 1. prosince, diváci jej mohli vidět na 26. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Busanu, který skončil 15. října. Promítal se dvakrát a v obou případech bylo všech 70 míst v kině obsazeno.

Jak už jsme uvedli, Jang Dong Yoon musel čelit nové a rozhodně zajímavé, výzvě, proto řekl: „Bylo těžké hrát, aniž bych používal jakákoli gesta nebo mimiku a spoléhal se pouze na svůj hlas, ale postavu Chun Tae Ila jsem pečlivě studoval a během hraní jsem se toho hodně naučil.“

Dále prozradil, že má zálibu v psaní poezie a deníků za účelem sebevyjádření a doplnil, že když hraje, soustředí se na přesné vyjádření myšlenek autora.

Na otázku, kdy je jako herec spokojený, odpověděl: „Svou práci si užívám, když je režisér spokojený a zavolá: ‚Střih‘. Myslím, že právě proto je faktor důvěry mezi mnou a režisérem velmi důležitý.“

Zdroj: soompi.com, koreajoongangdaily.joins.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.