Pláž Kuta nabízí nejen surfování, ale také bujarý noční život

Eva Lenská
Cestování
Foto: Neil Young/flickr.com

Léto a čas dovolených je sice za námi, ale už nyní se můžeme inspirovat, kam vyrazit za sluníčkem a zábavou příště. Kuta patří mezi nejoblíbenější turistické destinace na Bali v Indonésii.

Dříve šlo o tiché místo, klidnou krajinu, vlastně o rybářskou vesnici. Dnes je tu nejnavštěvanější plážové letovisko, ráj surfařů a také milovníků nočního života, tance, nakupování a jiných radovánek. Pláž Kuta se nachází na Bali, nedaleko letiště Ngurah Rai. Jezdí sem hlavně mladí lidé, neboť je láká zmíněný bujarý noční život a možnost surfování. Nejčastěji se tu objevují Australané.

Cizinci Kutu navštěvovali už v 18. století. Býval tu totiž docela prospěrující trh s otroky. V době hnutí hippies oblast začala po turistické stránce vzkvétat a postupně se stala velmi populární destinací. Dovolenou tu tráví turisté z celého světa. Mnozí se chtějí bavit a jiní jezdí například za úžasným západem slunce nebo také za dobrým jídlem.

Foto: Jordy Meow/en.wikipedia.org

Co všechno tu takový nadšený turista nalezne? Kromě povalování na pláži, surfování nebo koupání, může dosytosti utrácet. Ulice Jalan Legian je totiž doslova lemovaná obchody všeho druhu. Místní nabízí různé zboží, často vyráběné doma. Můžete zakoupit například trička, plážové doplňky, sošky a jiné upomínkové předměty. Když vás začne bolet celé tělo, najde se i sličná masérka. Problém je, že obchodníci jsou často neodbytní a vnutili by vám i to, co nechcete. Člověk se tedy musí mít na pozoru. Nehledě na neustálé davy lidí.

Dalším problémem jsou odpadky. Kde je velké množství lidí, tam je i hodně nepořádku, proto mnoho lidí raději hledá na Bali klidnější pláže. Nedaleká pláž Tuban je tedy mnohem vhodnější pro rodiny s dětmi nebo milovníky relaxace.

Co se ubytování týče, hotelů všech cenových kategorií je tu plno. Pokud milujete tradiční indonéskou kuchyni a speciality přímo z Bali, můžete navštívit celou řadu restaurací. Návštěvník se tu však dočká i japonské nebo švýcarské či irské kuchyně. 

Noční život je další důležitou kapitolou a předností pro ty, kteří se neradi válí doma na kavalci. Do takzvaného epicentra nočního života patří především  Legian, Seminyak a Basangkasa. Milovník zábavy si může vybrat z bohaté nabídky diskoték, hospůdek, klubů i barů. Vstup do barů je obvykle zdarma a většinou vám nabídnou akční drinky. Můžete si zahrát kulečník, tancovat nebo si vybrat z různých hudebních žánrů. Někde hrají rock, jinde zase jazz. Místní mají ve zvyku po večerech tancovat, zpívat a hrát pro turisty, což má také své kouzlo. 

Foto: eGuide Travel/flickr.com

Závěrem lze říci, že Kuta uspokojí především návštěvníky chtivé akce a zábavy. Pro milovníky poklidné přírody, čistých pláží bez lidí, ranního zpěvu ptáků a průzračné vody ke koupání to nebude to pravé ořechové. Ovšem každý tráví dovolenou jinak. Příště si třeba povíme o klidnějším a lenivějším místě. 

ZDROJ: indonesia-tourism.com, baligoldentour.com, en.wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.