Naše osobní výprava za největším asijským vodopádem

Anež Štefanová
Cestování
Foto: Envato / wirestock

74 metrů vysoký, 81 metrů široký, největší v Asii. Ano, to je vodopád Huangguoshu v prefektuře Anshun v provincii Guizhou. Pojďte se na tento vodopád podívat zblízka.

Vodopád se nachází v Národním parku Huangguoshu, který je od města Anshun vzdálen cca 45 kilometrů. Spolu s menšími vodopády jde o opravdové lákadlo pro turisty. K tomuto místu se pojí tři pojmy, kterými jsou „Shluk vodopádů“, „Jeskyně s vodní clonou“ a „Xi Niu Tan“, neboli nosorožčí bazén.

Huangguoshu je známý díky cca osmnácti shlukům menších vodopádů, jejichž síla je ovlivněna ročními obdobími. Přehrada za vodopádem zadržuje část vody. Vodopád Doupotang, který se nachází asi kilometr proti proudu řeky, na které leží vodopád Huangguoshu, je 21 metrů vysoký a se svými 105 metry na šířku se jedná o nejširší vodopád. I další vodopády, které se zde nacházejí (například vodopády Luositan a Dishuitan) mají své specifické rysy.

Jeskyně s vodní oponou je 134 metrů dlouhá a umožňuje návštěvníkům podívat se, jak vodopád vypadá z druhé strany. Když je slunečno, je možné u vodopádu vidět několik kousků duhy, my jsme ale to štěstí neměli, v době naší návštěvy bylo zataženo a dočkali jsme se i mírného poprchání.

Nosorožčí bazén svým tvarem připomíná nosorožce a je 11 metrů hluboký. Když budete stát na jeho břehu a dívat se na vodopád, dostane se vám příjemného osvěžení v podobě malých kapiček vody z vodopádu, které na vás spadnou. I když v době naší návštěvy moc horko nebylo, toto příjemné osvěžení jsme, unavení a zahřátí dlouhou chůzí, všichni uvítali.

Nyní se se mnou pojďte podívat na to, jak to vypadalo za vodopádem. Sledovat TU.

Při natáčení videa jsem neustále měla nad hlavou deštník, protože v jeskyni za vodopádem bylo mokro a voda z vodopádu tekla dovnitř (a kapky vody padaly na nás, takže někteří z nás, kteří byli líní si nasadit pláštěnku, byli mokří, i když měli deštník, například já.)

Níže se můžete podívat na výběr fotek z NP Huangguoshu.

Zdroj: travelchinaguide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.