Ostrůvky Dokdo jsou domovem 19 druhů ohrožených zvířat

Eva Lenská
Cestování
Foto: pxhere.com

Ostrůvky Dokdo jsou jako skrytá pokladnice plná ohrožených druhů zvířat. Žijí tam například jestřábi a tuleni.

Národní ústav biologických zdrojů, který funguje pod záštitou Ministerstva životního prostředí, má na svědomí pětiletý projekt na zbudování databáze 2046 ohrožených zvířat žijících na ostrůvcích Dokdo, které se nachází 220 kilometrů východně od Korejského poloostrova.

Jistý institut vydal publikaci o fauně a flóře na Dokdo, dále byly zhodnoceny literární materiály a na místě se provedl průzkum. Kromě toho byl vytvořen seznam druhů žijících na Dokdo. Na seznamu byly i nové druhy jako například Goniopsyllus dokdonensis, Prochaetosoma dokdoense a Smenospongia dokdoensis.

Na Dokdo lze najít 123 druhů rostlin, 193 druhů hmyzu a žijí tam zvířata, jako jsou lachtani a pět dalších zástupců savců, jakožto i nespočet druhů ptáků, k nimž patří třeba poštolky. Nově vytvořený seznam je zhruba o 624 druhů bohatější než ten, co byl vytvořen v roce 2015 a čítal 1422 druhů. 

Mezi ohrožené živočichy žijící na ostrůvcích Dokdo, patří například jestřábi, tuleni a sovy. Celkem se tam nachází 19 druhů ohrožených zvířat.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.