Soulský park Yeouido je vhodný pro sport, piknik i procházky. Nejkrásnější je na jaře, když kvetou třešňové květy

Eva Lenská
Cestování
Foto: Kimmo Räisänen/flickr

Chodíte rádi na procházky? Nebo si s přáteli uděláte piknik v přírodě? A co třeba kolečkové brusle nebo běh? To vše mohou Korejci podnikat v krásném parku Yeouido.

Park Yeouido 여의도공원 se nachází v Yeouido-dong v Soulu. Jde o obrovský městský park, který leží v centru ostrova a rozděluje východní a západní oblast Yeouido. Na jeho místě bylo za japonské koloniální éry letiště. Poté tam bylo náměstí a v roce 1999 se tato velká plocha proměnila v park. 

Na rozloze, která je větší než 22 900 metrů čtverečních, nyní nalezneme tradiční korejský les, v němž rostou stromy pro Koreu typické, poté rybníky, potoky, bažinaté oblasti a různé další druhy stromů, včetně borovic, dubů, třešní a rododendronů, které spolu tvoří dokonalý přírodní ekosystém.

Toto místo je oblíbené zejména na jaře, neboť tu na stromech starých 30 – 40 let kvetou ty nejkrásnější třešňové květy v Soulu. Pokud sem vyrazíte na piknik, můžete pozorovat krásy přírody a kochat se jimi přímo uprostřed města.

Foto: travel oriented/flickr

Nechybí ani náměstí, na kterém se koná řada představení a kulturních akcí. Stromy zvané zelkovy vybízí k odpočinku, travnaté plochy k hrám a pěšinky k procházkám a sportu. Na své si přijdou cyklisté a milovníci jízdy na kolečkových bruslích. Na místě si lze pronajmout basketbalové míče, jízdní kola a in-line brusle. Parková cyklostezka a běžecká dráha vedou do nedalekého parku Hangang.

Pokud tedy někdy zavítáte do Koreje a budete si chtít odpočinout, zasportovat nebo se sejít s přáteli, určitě park Yeouido nevynechejte. 

Zdroj: english.visitkorea.or.kr, koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.