Krásy Vietnamu: Navštivte s námi barevné písečné duny v Mui Ne

Eva Lenská
Cestování
Foto: Barbara Luef/flickr

Vietnam skrývá opravdu nekonečné množství nádherných míst. Barevné písečné duny v Mui Ne jsou přímo rájem turistů a navíc pastvou pro oči.

Písečné pláže Mui Ne se nachází asi 25 km od města Phan Thiet. Toto místo se pro svou krásu stalo opravdovým rájem fotografů. Vzhledem k pohybu větru nemají duny stálý tvar a mění se ze dne na den. Takže se turisté nikdy nenudí. Vždy je čeká jiný pohled. 

Krásu písečných dun navyšují i jejich barvy. Naleznete tu odstíny všech možných barev zlaté, bílé, pískové a červené. Hotová malířská paleta. Stačí si jen vybrat, co vašim očím více lahodí.

Mui Ne není místem jen pro umělecké fotografování, ale také pro dovádění. Na písečných dunách se báječně sáňkuje. Také se v nich můžete prohánět, hrát si nebo jen tak ležet.

Ve kterou denní dobu jsou písečné duny nejkrásnější? Turisté je navštěvují zpravidla časně ráno, kdy je světlo nejpříznivější k focení a teplý písek hřeje do nohou tak akorát. Milovníci horka, kteří se rádi vyhřívají jako kočky na slunci, mohou přijít i později. Dá se říct, že duny berou jako takovou přírodní saunu.

Když jsme se zmínili o barvách, tak se uvádí, že v Mui Ne naleznete asi osmnáct odstínů, ovšem potvrzené to není. My si přiblížíme dva. Červený a bílý. Červené písečné duny připomínají takovou malou Saharu. Barva písku je červenozlatá. V porovnání se Saharou tu však častěji prší. Monzunové deště s sebou přinášejí zároveň i větry, které neustále přelévají písek z jedné strany na druhou. Proto je poušť proměnlivá jako aprílové počasí.

Foto: Magalie L’Abbé/flickr

Bílé duny se stáčí víc do vnitrozemí, září svou bělostí a jsou daleko rozsáhlejší než duny červené. Najdeme tu i jezero Bau Trang s lotosovými květy. Stín nabízí i řada borovic a různých trav. Pro mnohé návštěvníky je to ideální místo na piknik.

Pokud byste chtěli pláž barevných dun navštívit, tak si nezapomeňte vzít dostatek pití a pořádně se natřete opalovacím krémem. Sluneční brýle a klobouk by vám neměly chybět. Duny můžete přejet i na motorce nebo v terénním autě. Odvážlivci to zvládnou i na kole. A když už tam budete, tak nenechte své fotoaparáty zahálet. Určitě nebudete litovat.

Zdroj: goseasia.about.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.