A máme tu léto! Jak tedy trávit čas na busanské pláži Haeundae?

Eva Lenská
Cestování
Foto: Needpix

Busanská pláž Haeundae je známá a velmi oblíbená. Chtěli byste vědět, jak na tomto populárním místě trávit čas? Máme pro vás několik tipů!

Pláž Haeundae je městská pláž v Jižní Koreji, nacházející se v Busanu. Je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších pláží v zemi a nachází se v stejnojmenném okrese Haeundae. Pláž s bílým pískem je asi 1,5 km dlouhá a 30 – 50 m široká. Je milovaná po celé zemi a slavná i mezi cizinci.

Pláž je celoročně rušná a po celý rok se zde konají různé festivaly. Populární akce zvaná Polar Bear Club, během níž se účastníci koupou v téměř mrazivé vodě, se koná každoročně od roku 1988 v lednu. Pokud patříte k otužilcům, můžete se příští rok v zimě přidat.

Foto: pixabay

Haeundae je úzce spjata s kinematografií, protože je částečně hostitelem Mezinárodního filmového festivalu v Busanu. Mezi oblíbené památky v blízkosti pláže patří Dongbaekseom na západním konci, což je oblíbená rybářská oblast. Pět minut chůze od pláže Haeundae je tradiční trh Haeundae, kde si můžete koupit oblíbené místní dobroty, které si pak můžete vychutnat přímo na pláži.

Co dalšího je na této slavné pláži krásné a poetické? Během dne skupiny racků chytají bramborové lupínky házené do vzduchu návštěvníky a přinášejí tak vzrušení všude kolem. Při západu slunce se ukáže fascinující pohled, když se moře, pláž a obloha zbarví do odstínů červené, oranžové a žluté. Přímo ideální k fotografování!

Foto: wikimedia

Nesmíme zapomenout na noční ohňostroje, svěží vánek, všelijaká hudební představení a romantické pouliční osvětlení. V blízkém okolí se nachází i busanské akvárium. Všechno má však i své stinné stránky. Díky své slávě je Haeundae jednou z nejdražších oblastí v Jižní Koreji. V každém případě je však i jednou z nejkrásnějších a nejvyhledávanějších pláží a vy byste ji při návštěvě Koreje neměli minout.

Foto: Jens-Olaf Walter/flickr

Zdroj: koreatodo.com, en.wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.