Navštivte s námi Khövsgöl Nuur, modrou perlu Mongolska

Eva Lenská
Cestování
Foto: Jose Luis Hernandez / flickr.com

Mongolsko není země, která by byla turisty příliš navštěvovaná a to je škoda. Skrývá totiž mnoho obdivuhodných přírodních krás, které by lahodily vaším očím.

Opravdu je to tak. Mongolsko vám má co nabídnout. Najdete tam krásné scenérie, skalní útvary, památky, úchvatnou přírodu, pohostinné obyvatele a navíc se můžete projet na velbloudovi, což je jistě úžasný zážitek.

Jedním z nejkrásnějších míst Mongolska je oblast, kde se nachází jezero Khövsgöl Nuur (mongolsky Хөвсгөл нуур) a kde najdete i několik horských štítů o tyčících se nad jeho břehy. Vše doplňují husté borové lesy, které omamně voní. Toto jezero je také nejobjemnějším sladkovodním jezerem v celé Asii a obstarává téměř 70% pitné vody v Mongolsku. Poeticky ho nazývají modrou perlou Mongolska.

Foto: Jose Luis Hernandez / flickr.com

Toto pohádkové místo obývá mnoho zvěře včetně ovcí, kozorožců, medvědů, vlků, sobolů, losů a více než 200 druhů ptactva. Jezero je rájem pro rybáře, protože jeho vody jsou plné ryb. Rybařit však můžete pouze, když si v  Ulánbátaru obstaráte potvrzení. Kromě divokých zvířat se tu pasou i koně a jaci.

A abyste si mohli lépe představit, jaké krásy tato oblast ukrývá, podívejte se na přiložené fotografie a určitě budete okouzleni. Možná bude v budoucnu právě Khövsgöl Nuur místem, kam se vydáte za dobrodružstvím.

Zdroj: famouswonders.com, matrixtravel.eu

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.