7 míst, která byste neměli vynechat při návštěvě Wuhanu

Cestování
Foto: Meraj Chhaya / Flickr.com

Wuhan je hlavní a zároveň největší město čínské provincie Hubei. Město nabízí mnoho možností, kam se vydat a co dělat, když se rozhodnete vyrazit do něj na výlet.

Věž Žlutého jeřába

Wuhanská Věž Žlutého jeřába je nejuznávanější památkou města. Budova byla tak, jak ji známe dnes, postavena v roce 1981. Historická pagoda však byla zničena a přestavěna několikrát. Pětipatrová stavba kdysi sloužila jako vojenská strážní věž. Místní jsou na ni náležitě pyšní a říká se, že žádná cesta do Wuhanu není úplná, pokud nevyjdete pět pater této věže, a nepokocháte se pohledem z ptačí perspektivy.

Foto: Meraj Chhaya / Flickr.com

Han Show

Tato divadelní akrobatická vodní podívaná, inspirovaná dynastií Chu-Han, městem Wchan a duchem národnosti Han, je jedinečným zážitkem. Koná se uvnitř stadionu, který byl postaven tak, aby připomínal čínskou lucernu. Ohromující představení, která se zde konají od roku 2014, jsou duchovním dítětem proslulého divadelního režiséra Franco Dragonea , který je také známý z Cirque du Soleil.

Chrám Baotong

Přestože byla tato buddhistická svatyně opakovaně ničena a renovována, dokázala si udržet svou jedinečnost a krásu. Návštěva chrámu Baotong je rozhodně velkým zážitkem, který by si neměl nikdo při návštěvě Wuhanu odepřít. Návštěvu chrámu pak můžete završit návštěvou pagody Hongshan. Z jejího sedmého patra, kam se vydáte po točitém schodišti, je nádherný výhled na celý areál.

Foto: Vmenkov / wikimedia.org

Han Street

Tato ulice je jednoznačně jednou z nejznámějších atrakcí Wuhanu. Je plná lidí, občerstvení, restaurací a stánků s nápoji. V ulici můžete spatřit také směs tradiční a moderní čínské architektury. Pokud budete mít štěstí, můžete zde také zhlédnout představení pod širým nebem, které se koná na veřejné scéně ulice.

Foto: David Baron / Flickr.com

East Lake

East Lake je největším městským jezerem v celé Číně. Známé je především díky svým klidným vyhlídkovým plošinám a krásám jarních květů. Abyste objevili, co vše East Lake nabízí, je určitě dobré mu věnovat více jak jeden den. Najdete tu vše od čajoven a restaurací po kola a lodě, na kterých se můžete projet. Nejlepším obdobím pro návštěv East Lake je květen. V té době se zde konají také závody dračích lodí.

Foto: David Baron / Flickr.com

Hubu Alley

Hubu Alley je další ulicí, kterou byste ve Wuhanu měli navštívit. Nachází se ve stínu věže Žlutého jeřába a je nejnavštěvovanější ulicí s občerstvením ve městě. Nabídek jídla je tu tolik, že je těžké se rozhodnout, kam půjdete první a co ochutnáte dřív. Najdete zde spousty místních specialit. Pro odvážnější je připraveno například „páchnoucí tofu“. Stačí sledovat vůni a přidat se do fronty.

Wuhan University

Kromě toho, že jde o jednu z nejlepších univerzit v zemi, leží na malebných březích východního jezera v jedné z nejslavnějších scénických oblastí Wuhanu. Turisty se to tu hemží zejména na jaře a není divu. Obdivují tu totiž jednu z nejkrásnějších rozkvetlých čínských zahrad.

Foto: Howchou / wikimedia.org 
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.