Co byste řekli na relaxaci v náruči květinové vůně? Vyzkoušejte uvolňující koupele na Bali

Eva Lenská
Ostatní
Foto: FOTO: facebook.com/mayaubudbali

Jen si to představte! Osvěžující voňavá koupel a úžasný relax. Květy tančí po hladině a vaše pokožka jásá blahem. Vůně se mísí a voda vás hladí. Pomalu se rozplýváte. Tak by vám mohlo být na Bali v květinové lázni.

Bali je známé nejen svými plážemi, sopkami a chrámy. Najdete tu také mnoho způsobů relaxace, mezi které patří i voňavé květinové lázně. Teplá koupel, květy na hladině a vůně, která se uvolňuje spolu s párou. Nezní to úžasně! Takový relax!

Květinové koupele jsou skvělým způsobem, jak si odpočinout, ovšem nejde jen o pěkné fotky na instagram a vláčnou, voňavou pokožku. Tyto koupele mají hlubší, duchovní význam. Jsou spjaty s s buddhistickými tradicemi na Bali.

Co tedy můžete na Bali v tomto ohledu vyzkoušet? Ve městě Fivelements na jihu ostrova se můžete dívat na zalesněné břehy řeky Ayung a při tom se koupat v červených ibišcích, smíšených okvětních lístcích nebo citronové trávě a pomerančových květech. K dispozici je také solná křišťálová lázeň s čerstvými mořskými řasami a rozdrcenými borůvkami nebo lázeň z kokosového mléka s květy plumérie.

Foto: Richard Foo TH/flickr.com

Vany lze užívat jako součást rituálů ke koupání a k dalším procedurám, které zahrnují masáže, peelingy, pedikúru nebo dokonce rostlinnou stravu. Po koupeli se můžete uvolnit ještě jinak. Můžete vyzkoušet meditaci a jógu. Hostům jsou k dispozici apartmány na břehu řeky.

Městečko Ubud je centrem duchovního života na Bali. Zavítat můžete i tam. Co vás potká? I zde si můžete odpočinout v lázni uprostřed okvětních lístků. Vašemu zdraví i tělu však nabídnou i jiné možnosti. Například ájurvédskou léčbu a čínskou medicínu. 

V hlavním městě země, Denpasaru, leží lázně Prana Spa v ozdobeném komplexu inspirovaném marockými a severoindickými státy. I zde se můžete nechat rozmazlovat a vychutnat si relax v náruči květů a krásném prostředí. Vaše pokožka vám poděkuje a vy budete dlouho vzpomínat. A pokud zrovna na Bali nemůžete? Inspirujte se. Nasušte si kvítí nebo natrhejte několik hrstí okvětních lístků a připravte si vonnou lázeň doma.

Zdroj: theculturetrip.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.