Korejci, kteří vydělávají více, se snaží přestat kouřit častěji než ti chudší

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pixabay.com

Cigarety jsou něčím, bez čeho si mnozí z nás nedokáží představit svůj život. Někteří z nás si místo snídaně raději zapálí. Jak Korejci proti tomuto zlozvyku bojují?

Nedávná studie odhalila, že zhruba čtyři z deseti kuřáků v Jižní Koreji se rozhodli přestat kouřit poté, co u nich došlo ke zhoršení zdravotního stavu. Do této studie se zapojilo 1 031 dospělých jedinců ve věku 20 až 65 let. Až 44,5 % z nich uvedlo jako hlavní důvod pro odvykání kouření svůj zdravotní stav.

Z dotazovaných 87,5 % přiznalo, že se už v minulosti pokusilo přestat kouřit. Kromě zhoršujícího zdraví je hlavním důvodem stále se zvyšující cena cigaret. Zarážející je ovšem následující. Pouze 15,2 % z těch, co měsíčně vydělají poměrně průměrný obnos, zohlednilo vyšší cenu.

Až 97 % z těch, co vydělávají více, se už nejméně jednou pokusilo přestat kouřit. U jedinců s menšími příjmy tomu tak bylo pouze u 81,5 %. Tyto výsledky naznačují, že lidé s menšími příjmy se pokoušejí přestat kouřit méně. Starší lidé v Koreji mají více zkušeností s kouřením. Z šedesátiletých 54,9 % uvedlo, že v minulosti kouřilo.

Kouřili jste? Pokoušeli jste se už někdy přestat kouřit? Proč si myslíte, že se  Korejci s nízkými příjmy snaží přestat kouřit méně?

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.