Oblíbený festival Asie vzdálená a blízká se vrací do Prahy

Eva Pospíchalová
Ostatní
Foto: Jiří Klouček

Chtěli byste se o prázdninách podívat do Japonska, Jižní Koreje, Vietnamu nebo snad Indie? Nemusíte kupovat letenky – oblíbená akce nejen tyto země opět představí na dni plném dobrého jídla, tance, workshopů a dalších aktivit.

Zveme vás na populární festival Asie vzdálená a blízká, tento rok opět v Centrálním parku Pankrác v Praze. Tentokrát se představí země jako například Vietnam, Indonésie, Japonsko, Jižní Korea, Indie, Pákistán, Mongolsko, Čína a další.

Cílem projektu je přiblížit kulturu asijských zemí obyvatelům České republiky a zvýšit povědomí o asijských zemích a jejich kultuře jak moderní, tak tradiční. Projekt dále usiluje o snížení výskytu xenofobie a rasismu ve společnosti a představuje odlišné, avšak zajímavé zvyklosti a kulturní prvky.

Každoroční festival se bude konat v soboru 7. září 2024 za obchodním centrem Arkády.

Na festivalu bude možné zhlédnout a vychutnat si pěvecká vystoupení, tradiční (lví tanec, dračí tanec a další) i moderní tance (K-Pop), hru na japonské bubny, jógu, bojová umění (karate, kung-fu) či umění hadí ženy. Dále je možnost se účastnit různých workshopů, například kaligrafie nebo malby tuší či henou. Na místě bude také herna, čajovna a kavárna.

Stánky budou otevřené od 10 hodin a kulturní program započne již ve 14 hodin. Přibližný konec akce se odhaduje na 21 hodin. 

Adresa: Centrální park Na Pankráci, 140 00 Nusle, Praha 4

Vstup je ZDARMA.

Více informací naleznete ZDE.

Těšíme se na vás!

Foto: Asie vzdálená a blízká
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.