Přijďte si užít letošní Velký Otaku Sraz již 17. února 2024!

Lenka Leskova
Kultura

Velké Otaku Srazy, zkráceně VOS, začaly svou cestu v roce 2014. Nejprve to byla spíše skromná setkání několika nadšenců. Od té doby si VOS prošly mnoha změnami a vyrostly. Nyní je tým složený z lidí, kteří mají opravdovou vášeň pro to, co dělají, a snaží se vytvářet prostor, kde se fanoušci japonské kultury mohou cítit bezpečně a přijatě. Letos je čeká znovu jeden z největších anime srazů v Česku, na který vás srdečně zvou.

Ač VOS nemají vymezený žádný přesný cíl, podělili se s námi o to, že se postupně posouvají v mezích svých možností a snaží se, aby si návštěvníci sraz vždy maximálně užili a byli spokojeni. Každý, kdo má o to zájem, zde může najít prostor, kde se může vyjádřit a sdílet svou vášeň s ostatními.

VOS se zaměřují na různé aspekty japonské popkultury, včetně anime, mangy, her a mnoha dalších. Poslední rok také zaznamenali nárůst zájmu o různé seriály, filmy a další obsah, čímž se akce stávají přitažlivými pro různé typy fanoušků a u VOS jsou též srdečně vítáni.

V dnešní době se na sraze schází až 700 návštěvníků, společně hrají nejrůznější hry, soutěží o ceny a v neposlední řadě si užívají čas strávený po boku dalších otaku nadšenců.

VELKÝ OTAKU SRAZ 2024!

Všichni jsou srdečně zváni na Velký Otaku Sraz v Praze! Akce se koná ve Sportovním Centru Řepy dne 17. února od 9:00 do 18:00 a od 19:00 do 4:00. Můžete se těšit na bohatý program, soutěže, prodejní stánky, artist alley, fotokoutek a mnoho dalšího!

A pro ty, kdo nechtějí, aby zábava skončila, po sraze následuje Afterparty v Anime Coffee baru s tombolou, slevami na drinky a K-POP vystoupeními od Polaris a LYRA. VOS tým se na vás těší a věří, že si společně užijete nezapomenutelné zážitky.

Kde: Sportovní Centrum Řepy (Na Chobotě 420/16, 163 00 Praha 17)
Kdy: 17.2.2024, 9:00-18:00 + 19:00-4:0
Vstupné:
– 80,- kč
– 50,- kč s VOS plackou

Afterpárty

Kdy: 17.2.2024, 20:00-4:00
Kde: Anime Cofee, Čelakovského sady 2, 110 00 Nové Město, Česko
Vstupné:
150,- Kč
100,- Kč s VOS plackou
(vystoupení organizuje MamaMove K-pop events Prague)

Kompletní program a další informace naleznete na INSTAGRAM ÚČTU VOS nebo FACEBOOKU.

Pokud stále nejste rozhodnuti, zda letos navštívit Velký otaku najednou, přečtěte si pár odpovědí organizátorů na otázky týkající se jejich práce a tvorby, které poskytli webu Asianstyle.

Jak dlouho fungujete?

Velké Otaku Srazy začaly už v roce 2014 a během té doby to byly spíše sešlosti pár lidí, když to zakladatele přestalo bavit, předal to dál, předal to člověku který už v naší organizaci není. Tento člověk byl velmi problémový, dohodli jsme se s ním, že nám VOS předá, a od té doby to vedeme ve vedení čtyř lidí. To je pouze stručný popis, VOS samotné provázelo i spoustu kontroverzí, ale vždy jsme byli transparentní a vše jsme řešili. Momentálně jsme ve složení lidí které to opravdu baví, a snažíme se do toho dát vše, abychom pro otaku komunitu mohli udělat to nejlepší.

Co vás vedlo k založení této organizace?

Jak jsem říkal, zakladatel byl aktivní v roce 2014, a následně to předal, my v tom pokračujeme, abychom dali všem lidem, kteří o to mají zájem „safe space“, kde můžou být sami sebou.

Co je vaším cílem?

Naším cílem není nic určitého, postupně se posouváme v mezích našich možností a snažíme se, aby si to lidi vždy maximálně užili a byli spokojeni.

Jaké srazy organizujete nejraději?

Naše srazy jsou čistě otaku, s tím že se za poslední rok rozrostl i fandom různých seriálů, filmů, her a podobně, takže jsme akce pro každou jinak smýšlející duši v dnešním světě.

Na co se mohou noví návštěvníci, či zvědavci, co sraz ještě nenavštívili, těšit?

Návštěvníci se můžou těšit na možnost najít spoustu nových lidí, se kterými budou moci sdílet své zájmy, aktivní program o skvělé ceny od našich sponzorů a hlavně přátelskou atmosféru i ze strany organizátorů.

Jaké zážitky si mohou odnést?

Zážitky si tvoří každý sám, my se tomu jen snažíme pomoci, ať už zajímavým programem, focením, artist a prodejními stánky, apod.

Něco na co třeba rádi vzpomínáte za tu dobu, co srazy organizujete?

Občas je takovéto akce opravdu těžké organizovat, takže nejvíce nás potěší, když na lidech vidíme, jak jsou šťastní na naší akci, a sami dojdou a poděkují nám za to.

Jaké jsou oblíbené aktivity vašich fanoušků a návštěvníků na sraze?

Oblíbené aktivity? Myslím, že není nějaká přesně daná oblíbená, ale co si lidi užijí a hodně se jich zapojí, je taneční koutek a s tím případně i spojené taneční soutěže.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.