Nejlepší korejské filmy, seriály, reality show a dokumenty, které v roce 2023 dorazí na Netflix

Eva Lenská
Ostatní
Foto: Netflix

Celosvětová obliba jihokorejského obsahu stále roste. V loňském roce sledovalo korejské filmy, seriály a reality show více než 60 % uživatelů Netflixu. My se nyní zaměříme na to, co pro nás Netflix v této oblasti chystá letos. Můžeme se těšit na 34 titulů. Na své si přijdou milovníci všech žánrů.

Nové seriály i pokračování seriálových hitů

Některé nové seriály se budou zabývat tématem přežití, ať už jde o boj s monstry v temných dnech roku 1945 v seriálu Gyeongseong Creature, boj o dech v dystopické sci-fi Black Knight nebo boj o záchranu Joseonu během japonské koloniální nadvlády v akčním seriálu Song of the Bandits.

Fanoušci se kromě toho mohou těšit i na návrat oblíbených hitů Sweet Home, D.P. a The Glory. Premiéra druhé řady seriálu The Glory, který byl v týdnu od 2. ledna nejsledovanějším neanglicky mluvícím seriálem, bude 10. března.

Foto: Netflix

Na své si přijdou i milovníci romantiky a romantických komedií. V nejbližší době na ně čekají seriály Love to Hate You a Crash Course in Romance, které mají premiéru 10. a 11. února. Určitě se však mohou těšit i na drama A Time Called You, vyprávějící o dívce, které chybí zesnulý přítel a proto se za ním vrátí v čase. Dále přijdou na řadu seriály Behind Your Touch, Destined With You, Doona!, King the Land a See You In My 19th Life.

Máte-li rádi příběhy plné intrik, zášti a nástrah, přijdou vám k chuti seriály Mask Girl a Celebrity. O dostatek akce a napětí se postarají Bloodhounds a apokalyptický kousek Goodbye Earth. Do světa politiky zamíří Queenmaker. To ale není vše, ještě zbývají rodinný The Good Bad Mother a dojemný Daily Dose of Sunshine.

Filmy

Nabídku filmů z Jižní Koreje otevřelo už v pátek 20. ledna postapokalyptické sci-fi od režiséra Vlaku do Jung_E. V průběhu roku můžeme očekávat snímky Kill Bok Soon, který nám představí profesionální vražedkyni s rozporuplnými mateřskými instinkty, a Believer 2, pokračování akčního kriminálního thrilleru točícího se kolem drogových gangů.

Akční snímek Ballerina se zabývá pomstou bodyguardky a pokud vás zajímá v Koreji populární hra go, nenechte si ujít film The Match, v němž bude soupeřit žák se svým mistrem. Již 17. února bude mít premiéru snímek Unlocked o dívce, které se obrátí život vzhůru nohama poté, co se nebezpečný muž zmocní jejího ztraceného mobilního telefonu a sleduje každý její krok.

Reality Show

V oblasti reality show se nejprve můžeme těšit na krásná a silná těla v soutěžní show Physical: 100, která začne 22. ledna. Fanoušky zombíků pobaví a vyděsí hororová reality show Zombieverse a pro mladé Netflix chystá novinku Nineteen to Twenty. Výběr doplňují show o přežití na odlehlém ostrově Siren: Survive the Island a ďábelsky mazaná reality show The Devil’s Plan, ve které půjde o chytrost a balík peněz.

Foto: Netflix

Dokumenty

Nakonec se dočkáme ještě dvou úplně nových jihokorejských dokumentů. Prvním bude Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film o oscarovém režisérovi Bong Joon Hovi, který má na svědomí mega úspěšný oscarový snímek Parasite. Druhý se jmenuje In the Name of God: A Holy Betrayal a zkoumá samozvané „mesiáše“ v moderní korejské historii.

Nabídka z Jižní Koreje je vskutku bohatá. Proč je jihokorejské tvorby na Netflixu stále víc a víc? Odpověď je jasná. Diváci to milují! Don Kang, viceprezident zodpovědný za korejský obsah na Netflixu, uvedl„Za poslední rok se korejské seriály a filmy pravidelně objevují v našem globálním žebříčku Top 10 ve více než 90 zemích a tři z nejsledovanějších pořadů Netflixu pocházejí z Koreje. V letošním roce posouváme hranice příběhů, které vyprávíme, a způsob jejich vyprávění ještě dál. S touto řadou korejských titulů bude Netflix i nadále nejlepším místem pro sledování korejských příběhů.“

Zdroj: Netflix, ČSFD, mydramalist

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Lenka Leskova

    Ja sa už dlhú dobu teším na Bloodhounds a tiež na pokračovanie Sweet Home. Taktiež na Black Knight, ale ako sa poznám, pozriem si zo seriálov a filmov naisto postupne na Netflixe všetko, čo vyjde. :D

    1. Eva Lenská

      Já se strašně těším na Bloodhounds, Black Knight, D.P. 2 a Doonu. Ale taky se nakonec asi podívám na všechno. Nabídka je bohatá.