Soul vyšle do boje s týráním zvířat řadu nových zkušených vyšetřovatelů

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pexels

Týrání zvířat by se rozhodně nemělo tolerovat a toho jsou si vědomi i policisté v Jižní Koreji. Rohodli se tedy jednat!

Soulská justiční policie oznámila, že přijme další vyšetřovatele, aby mohla účinně potírat týrání zvířat, které se ve městě stává stále větším problémem.

Před nedávnem vytvořila pracovní skupinu zabývající se případy týrání zvířat, která se skládá z 12 odborných vyšetřovatelů včetně veterinářů.

Policejní zpráva ukázala, že počet případů porušení zákona na ochranu zvířat se za posledních šest let více než ztrojnásobil, a to z 303 případů v roce 2016 na 1 072 případů v loňském roce.

Justiční policie byla minulý měsíc ústředním okresním státním zastupitelstvím v Soulu právně zmocněna k vedení vyšetřování případů týkajících se porušení zákona na ochranu zvířat.

Do vyšetřovacího týmu přijala veterináře a vyšetřovatele s více než pětiletou praxí. Ti prošli řadou školicích programů od agentur na ochranu zvířat a zkušených policistů v oblasti potírání týrání zvířat.

Justiční policie se tedy zapojí do spolupráce se zástupci místních obvodů a městských částí, aby vytvořila vyšetřovací síť a pečlivě dohlížela a trestala týrání zvířat.

Zdroj: The Korea Bizwire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.