Festival Asie vzdálená a blízká představí v Praze kulturu hned několika zemí

Eva Pospíchalová
Kultura
foto: info-dracek.cz

Oblíbená akce se vrací i tento rok a můžete se těšit na den plný vystoupení, gastronomie, workshopů a dalších zábavných aktivit, které vám přiblíží kulturu Asie.

Zveme vás na festival Asie vzdálená a blízká, tento rok opět v Centrálním parku Pankrác. V minulých letech se představili země jako například Vietnam, Indonésie, Japonsko, Filipíny, Jižní Korea, Taiwan, Thajsko, Indie, Mongolsko a Čína.

Cílem projektu je přiblížit kulturu asijských zemí nejen obyvatelům Prahy a zvýšit povědomí o několika zemích a jejich kultuře, dále podílet se na snížení výskytu xenofobie a rasismu ve společnosti a představit odlišné avšak zajímavé zvyklosti a kulturní prvky.

Na festivalu bude možné zhlédnout pěvecká vystoupení, tradiční i moderní tance, módní přehlídku, bojová umění či přednášky. Dále je možnost se účastnit různých workshopů, v minulých letech například kaligrafie, malba tuší a hennou, čtení korejštiny či vyzkoušení si tradičních oděvů.

Festival se bude konat v pátek 2.9. 2022 v Centrálním parku v obci Praha 4, za obchodním centrem Arkády. Více informací naleznete ZDE.

Stánky budou otevřené od 10:00 a kulturní program započne v 16:00. Vstup je ZDARMA.

Těšíme se na vás!

Foto: asievzdalenaablizka.cz
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.